skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 21 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Jeg vil så gerne farve en bunke arvet babytøj, som er vældig forvasket at se på. Klassisk tekstilfarve vil jeg ikke bruge pga. kemikalierne – dem skal min lille, nye baby ikke udsættes for. Derfor spekulerer jeg over, om der findes et alternativ.

Jeg er eksempelvis faldet over såkaldt miljøvenlig tekstilfarve, som er godkendt efter GOTs krav og har Øko-Tex-mærke (tyske ökoNORM). Men er det nok eller skal jeg bevæge mig ud i løgskaller, kaffegrums og andre helt, helt naturlige farveemner?

De bedste hilsner – og tak for en fantastisk baby-bibel(!)

Petrine

 

SVAR

Kære Petrine

Tak for dit spørgsmål om tekstilfarve og tusind tak for roserne til min bog BABY, det er skønt at høre!

Ja, du kan trygt bruge tekstilfarver, som lever op til GOTS-kriterierne. Mig bekendt har ÖkoNORM desværre ikke længere deres tekstilfarver. De har dog nogle tekstilfarvestifter, som kan bruges til at tegne og male på bomuld med, men ikke til ”helfarvning”.

Plantefarve i sig selv er sjældent problematiske, men udfordringen ligger i at fiksere farven. De kemikalier, som bruges til at fiksere farverne, er ofte problematiske (salte af forskellig art, letmetaller, tungmetaller eller aluminium/alun m.m.)
Du kan godt farve uld lysebrunt ved at vaske det i uldsæbe og koge det op uden omrøring med kaffe, løgskaller og sort te.

Jeg har desværre ikke stødt på GOTS-certificeret tekstilfarve til private forbrugere, men hvis du eller andre finder noget, vil jeg meget gerne kigge på ingredienslisten.

Kærligst R
PS
På Grøn Stue hjælper jeg og omkring 600 familier hinanden med at gøre det nemt at vælge sundt og grønt i en travl hverdag.
Du er også hjertelig velkommen! 

This Post Has 2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top