skip to Main Content

Fredagsbrevkasse uge 27 – 2015

Fredagsbrevkasse Uge 27 – 2015

SPØRGSMÅL

Hej Rose
Jeg har købt din bog Dit Sunde Barn – Sådan.

I den forbindelse har jeg valgt at prøve at indføre nogle kosttilskud i min familie. Jeg har bestilt Rosita Real Foods levertran. I din bog beskriver du, at levertran hverken må lugte eller give makrelopstød.

Vi har i familien blot prøvet levertranen en gang – hvilket har den mest modbydelige oplevelse. Den både lugter og giver makrelopstød. Er levertranen så for gammel, eller er det bare os, der er for sippede?

Jeg håber, du kan hjælpe med mit spørgsmål.
Mvh. J

 

SVAR

Kære J

Tak for dit spørgsmål om den levertran, som du har set nævnt i min nye bog Dit sunde barn – sådan!

Jeg forstår godt din undren. Det er ingen hemmelighed, at levertran har en meget karakteristisk og markant lugt og smag.

Levertran må ikke være harsk. Så lugter den ”gammelt” på en måde, der minder om gamle peanuts. Hvis du lader noget hørfrø- eller fiskeolie stå fremme i sommervarmen i et par uger, vil du vide, hvad jeg mener.

Der må faktisk heller ikke ”lugte af fisk” i en fiskehandler, da det ofte er et tegn på, at fisken er lidt for gammel. Men selvom der ikke må lugte af sure gamle sild, er der en naturlig lugt af hav og tang i en fiskehandler.

Jeg håber, at disse eksempler kan bidrage til at forklare forskellen på normal lugt og dårlig/fordærvet lugt.

Men en levertran vil ikke lugte neutralt. Man kan dæmpe lugten med f.eks. appelsin- eller rosmarinolie, hvilket mange producenter benytter sig af.
Jeg anbefaler, at man indtager levertran eller fiskeolie i starten af et måltid, så man forebygger klamme fiskebøvser efterfølgende.

Selv er jeg mega sensitiv i forhold til både smag, lugt og konsistens, så jeg kan slet ikke indtage fiskeolie eller levertran på ske. Jeg er kun til pilleformen. Min datter og mand tager til gengæld fiskeolie/levertran fra Nordic Naturals på ske uden problemer – og de er ellers også begge to meget smagssensitive.

Du vil kunne se mine anbefalinger om forskellige muligheder for fiskeolie/levertran i Dit sunde barn – sådan!

Rosita Real Foods levertran er som udgangspunkt en helt ubehandlet og aldeles frisk levertran. Den bliver også meget hurtigt harsk. Så det kan være, at den flaske, du har modtaget, har taget skade af transporten.
Jeg vil anbefale dig at læse her på producentens hjemmeside, hvor du måske kan blive lidt klogere på, om din olie er harsk.

Hvis du mener, at den er harsk, vil jeg anbefale dig at henvende dig til producenten.

Kærligst
Rose

This Post Has 2 Comments
  1. Prøv at hælde en smule over jeres mad, og man vil få samme effekt som når de i Thailand kommer fiskesovs på alting + cremetheden af olien; Det lyder ikke lælkkert, men det er det altså. Ved ikke med citronsmagsvarianter, men orig. smag er fin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top