skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 15 – 2014: Lymfeknuder barn

SPØRGSMÅL: Lymfeknuder barn

Hej Rose.

Først vil jeg gerne sige tak til de gode råder som du giver. Nu læser jeg din bog *BABY 100% naturlig* og jeg har anbefalede det i min mødregruppe.

Jeg vil gerne spørge om hævede lymfeknuder hos mit barn, han er 9 mndr, men de startede at hæve fra 2 mndr. Min sundhedsplejerske og læge har set det og sagde at det er ikke alvorligt. Blod prøve resultaten er positivt, trivsel er normalt men lymfeknuder er ikke væk. De er 7 stykke nu, størrelsen er som linser, i bag ørene, halsen og bag hoved. Han var forkølet flere gang hoster lidt, næse forstoppelse men, bare let forkølelse uden feber og andre alvorlige symptomer. Han har ikke fået vaccination, jeg vil ikke have dem og prøver jeg behandle naturligt.

Hvad synes du hvad skal jeg gør? Skal jeg få konsultation fra en naturopat læge?

PS. undskyld for fejler, jeg er ikke så god til at skrive på dansk endnu.

MVH

M

 

SVAR

Kære M

Tak for dit spørgsmål og de fine ord, det glæder mig virkelig! Og dit danske er da virkelig godt! 

Jeg forstår godt, at du undrer dig over, at dit barn har haft lymfeknuder så længe. Normalt har man kun hævede lymfeknuder periodisk i forbindelse med infektioner.

Jeg ville bede om at få en erfaren speciallæge til at kigge på det og måske lave mere avancerede tests. Der kan være mange årsager, det kan du læse mere om her på sundhed.dk i oversigtsform:
Det er sjældent alvorligt, men selvfølgelig rart at være helt sikker.

Det er ikke sikkert, at du kan få en præcis diagnose og årsag, men det er værd at gøre forsøget. Det vil også hjælpe en holistisk læge eller behandler til at give mere målrettet rådgivning til dig. Og ja, det ville jeg nok prioritere, hvis jeg var dig. Nu ved jeg ikke, hvor i landet du bor, men du kan evt. skrive til mig igen her i tråden, så kan jeg foreslå en relevant fagperson i din landsdel.

Det lyder jo som om, at du i forvejen træffer en masse bevidste valg omkring dit barns sundhed. Hvis du følger anbefalingerne i BABY, er du virkelig godt kørende tænker jeg. Men der kan selvfølgelig være individuelle forhold, og her er det bedst med en personlig konsultation.
 

Du kan dog allerede nu prioritere at give probiotika dagligt for at styrke immunforsvaret (se anbefalingerne i BABY).

Kærligst R 

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 2 Comments
  1. Tusind tak for svaret. Jeg har læst om lymfeknuder i sundhed.dk og i andre hjemmesider. Min læge anbefalede at se hos øre-næse og halslæge sidste uge, fordi min søns en af de lymfeknuder i halsen blev storre på grund af forkølelse. Vi bor i Aarhus, hvilken fagperson foreslå du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top