skip to Main Content

Mød jordemoder Tara Ravn

Jeg er dybt taknemmelig for at byde velkommen til Grøn Stues allerskønneste nye jordemoder; Tara Ravn.

 

Tanja-close-up

Tara fortæller:

“Fødslen er en smuk og livsbekræftende begivenhed, som  kræver ro, varme og fordybelse.
Tryghed og tillid er rammeskabende for netop dette og derfor er kerneværdierne i den jordemoderomsorg, jeg tror på:
kontinuitet, glæde og nærvær.
Jeg er privatpraktiserende jordemoder, uddannet på jordemoderskolen i København.“

Tara er også fotograf samt uddannet Rudolf Steiner Børnehavepædagog. Hun tager i sin vejledning først og fremmest udgangspunkt i det hele menneske og alt det fantastiske, som kroppen kan.
Hun har derudover masser af erfaring og viden om brugen af homøopati, akupunktur og akupressur m.m. i forhold til graviditet, fødsel og amning.

Hun bor i Ballonparken på Islands Brygge og har tre børn og forskellige fødselsoplevelser bag sig.

Jeg har stillet Tara et par spørgsmål, som fortæller mere om hendes syn på fødsler, det at blive mor – og at være jordemoder!

 

IMG_6620

 

 

Hvorfor valgte du at blive jordemoder?

“Det er ren og skær magi, det der sker i kroppen under graviditeten. Sådan må det også gerne opleves – ved siden af alt det der typisk er belastende.

Da jeg selv var gravid første gang, begyndte jeg næsten automatisk at søge. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad det var, jeg ledte efter, men havde oplevelsen af, at der var blevet fjernet nogle slør, jeg var på en eller anden måde mere vågen. Jeg var også mere følsom, intuitiv, forventningsfuld, inspireret og stolt og der var intet jeg hellere ville, end at kunne tage imod mit barn med den højeste grad af bevidsthed, kærlighed og skønhed.

Det blev en hektisk fødsel, vores barn blev forløst med kop, jeg blev klippet i mellemkødet og amningen kom først op at køre på femtedagen, sådan rigtigt. Selvom det havde været en strabadserende og forvirrende oplevelse, var jeg glad. Jeg havde det godt med at være blevet født som mor og være på vej – på vej til at lære en masse om mig selv og mine børn. En masse om det at være i en familie.

Dette var måske det, som jeg intuitivt mærkede, men ikke rigtigt kunne identificere – vores børn er en konstant kilde til vækst og det starter allerede i graviditeten, måske før?

Fødslen er familiens begyndelse, og det er ikke uvæsenligt, hvilken start vi giver os selv og vores børn. Jeg har født yderligere to børn, senest lille Hugo, som kom til verden i vores sommerhus ved vandet.

Jeg er blevet jordemoder for at kunne sætte fokus på alt det, jeg gerne selv ville have vidst, allerede inden jeg fødte mit første barn – den jordemoder, jeg selv gerne selv ville have mødt.

Der er et kolosalt stort potentiale til stede under graviditeten og i fødslen. Potentiale til psykisk vækst, til bevidst forældreskab og til indre ledelse, hvilket retter sig imod alle aktive områder af dit liv – ikke kun din forældrerolle. Min egen oplevelse er, både som fødende og som jordemoder, at jo mere uforstyrret og selvstyret fødslen kan være, des mere centrering og åbning gives du til din egen visdom og kreativitet, både i selve fødslen, men også i det liv, der følger.”

 

 

Hvordan  arbejder du med at sætte fokus på dette potentiale?

“Udover at jeg selvfølgelig har min opmærksomhed på den fysiologiske graviditet og fødsel; dvs. holder øje med, at kvinden er sund og rask, vejleder hende i, hvordan hun forbliver at være dette, holder øje med, at barnet vokser som det skal osv., ser jeg også graviditeten og fødslen, som indre begivenheder.

Jeg interesserer mig for alt hvad der lever i den gravide og jeg arbejder med at etablere et trygt og velkendt sted imellem os, hvorfra vi sammen skaber rammerne for fødslen, med udgangspunkt i kvindens og familiens ønsker. Dette kendskab til hinanden, er den halve fødsel. Det er det fordi, det giver den tryghed der skal til for at muskulaturen slapper af, kvinden mærker sin krop og fødslen opleves som overkommelig og overskuelig. Tid er en nødvendighed for dette arbejde, derfor har jeg valgt at være selvstændig jordemoder.”

 

IMG_6696

 

Hvad er vigtigt at vide eller tage stilling til inden fødslen? 

  • Vil du kende din jordemoder? De fleste steder lader det sig ikke gøre selv at vælge sin jordemoder. Hav som et minimu, en eller flere kærlige og støttende personer omkring dig, som du er tryg ved og som ved, hvordan de bedst kan drage omsorg for dig. Tag aktivt ansvar for, at du kender dem, du skal føde sammen med godt.

 

  • Overvej grundigt hvor det tryggeste sted at føde er for dig? Søg herunder oplysninger om hjemmefødsler.

 

  • Hvordan ønsker du, at stemningen skal være i det rum, hvor du skal føde? Aka; tag aktivt ansvar for, at omgivelserne er præcis ligeså rare og varme, som du har behov for. Spørg evt. dig selv: ”Hvordan ville jeg selv gerne fødes?”

 

  • Lav en fødeplan, som indeholder alle de personlige drømme og konkrete ønsker, der passer til dig i fødslen. Start så tidligt som muligt med at overveje, hvad der er vigtigt for dig/jer. Husk, at det er din fødsel og din krop.

 

  • Forbered dig godt, forbered dig både kropsligt, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt. Start allerede i første trimester.

 

  • Se på muligheden for, selv at tage imod dit barn? Hvordan kan dette evt. lade sig gøre?

 

  • I denne risikovurderingsglade tidsalder kan der ske det skred, at nervøsiteten kan komme til at overskygge tilliden og glæden i graviditeten. Ind imellem overgives vores egen autoritet og visdom til eksperterne, mere eller mindre bevidst. Vær opmærksom på dette.

 

  • Vid, at alt hvad du tilbydes ifbm. graviditet og fødsel, er tilbud. Du har mulighed for at vælge noget fra, hvis du synes, at det er bedre for dig?

 

 

IMG_6624

 

Har fødslen betydning for amningen?

“Ja – Jeg ser ofte, at de børn der kommer til verden i rolige og trygge omgivelser, har nemmere ved at amme. Mælken kommer hurtigere des mere uforstyrret din fødsel har været og tiden lige efter fødslen er afgørende for din og barnets tilknytning. Derudover har evt. brug af medicin feks. medicin, som får livmoderen til at trække sig sammen samt epidural blokade, betydning for hvor hurtigt du producere mælk.

Familiedannelsen har et særdeles nærende udspring i den trygge og tillidsfulde fødselsoplevelse. Fødslen er jo indgangen til et splinternyt liv, især når det er første gang.

Dette var den korte version – dette område er usædvanligt komplekst og raffineret.
Generelt er det sådan med alt, hvad der har med graviditet og fødsler at gøre: forstyr naturen så lidt som muligt. Det er et super gennemtænkt design som udgangspunkt. Lær hvordan du bedst samarbejder med dette.

Jeg glæder mig meget til at møde alle jer nysgerrige gravide, svare på spørgsmål om alt imellem himmel og jord.”

 

Du kan møde Tara på mindfuldmama.dk og Mindfulmamas facebookside.

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top