skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 2 – 2014

SPØRGSMÅL

Kære Rose. Jeg er så glad for din bog BABY, og bruger den hele tiden som oplagsværk til min søn på 10 måneder. Jeg har dog et par spørgsmål, som jeg ikke synes, jeg kan finde svar på:

 

1) I de fleste levertran/fiskolie produkter er der tilsat naturlig citronaroma (pure Pharma, Nordic naturals, ekimo 3 osv.). Er det ok til baby?

 

2) Jeg oplever ofte, at der kommer ufordøjet mad med ud i hans bleer (fx kogte gulerodsstykker, kerner osv.) Er det ok eller er det tegn på at han får for mange kostfibre eller lignende?

 

3) Kan du anbefale noget godt og sundt købe-brød til min søn? Plejer at købe rugbrød fra urtekram eller kornkammeret, men der er ret mange kerner i begge dele og måske er det for hårdt for hans fordøjelse? Alternativt en god og hurtig/let opskrift på bag-selv-babyvenligt brød ala rugbrød men uden kerner? Har bagt dine babymuffins fra bogen med grønt og frugt, men synes de ligesom smuldrer fra hinanden, så de er lidt svære at komme pålæg på:-)

 

På forhånd tusind tak!

 

Mange hilsner J

 

SVAR

Kære J

Tak for dine spørgsmål om babymad og kosttilskud til din lille dreng og tusind tak for roserne til min bog BABY!

Ad 1) Ja, der er lidt aromaer i levertran- og fiskeolieprodukterne, men mængderne er så små, at det i den store sammenhæng ikke betyder noget, især hvis man er obs på så vidt muligt at undgå aromaer i øvrigt. Lige præcis i levertran og fiskeolie er aromaerne nødvendige for at det smager okay. Jeg anbefaler af flere grunde Arctic-D Cod Liver Oil fra Nordic Naturals. Den indeholder citrus- og rosmarinaroma.

Ad 2) Ufordøjet mad kan have mange årsager; måske tygger han ikke maden grundigt, måske er konsistensen for grov, måske er der for mange fibre. Hele kogte korn kan f.eks. først fordøjes af et barn, når det er 2-3 år. Så prøv dig lidt frem med at regulere.

Ad 3) Ja, bageriet Aurion, hvis produkter jeg varmt anbefaler, har en rigtig fin opskrift på kernefrit rugbrød, bagt med surdej.

Irma og irma.dk har Hedebagerens økologiske rugbrød, ligeledes bagt med surdej. Det er uden hvede og næsten uden kerner.  

Der findes en masse gode opskrifter i kogebøger og på nettet på glutenfrie boller, som er egnet til at skære over og smøre pålæg på. Mine muffins er mere tænkt som en god lille haps i sig selv.

KH Rose 

 

This Post Has 6 Comments
 1. Jeg har et lille spørgsmål angående Nordic Naturals fiskeolie.

  Jeg har netop bestilt “Ultimate Omega D3” men modtog så “Ultimate Omega” i stedet. Der er jo så ikke d-vitamin i, øv.
  Men mit spørgsmål går egenlig på om hvad forskellen er på “Ultimate Omega” og “Omega”?
  Var det et dårligt valg at købe “ultimate”?

 2. @Tina – Ultimate er bare mere koncentreret. Den med D-vit er desværre ved at udgå fra det danske marked pga. for lidt salg. På bidro.dk (importøren) kan du se det præcise indhold i de forskellige typer NN fiskeolier og levertran. Kærligst R

 3. Mange tak for det hurtige svar!
  Det lyder godt, jeg var helt nervøs for at “ultimate” ikke kunne bruges, men er glad for at høre at det bare er det der er forskellen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top