skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 3 – 2014

SPØRGSMÅL

Kære Rose.

 

Først tusind tak for din bog BABY, hvor du deler en masse guldkorn, jeg suger til mig som første gangs mor til en rask lille dreng!

 

Min dreng bliver 6 måneder juleaften, og vi er så småt gået i gang med skemad, i samråd med lægen. Vores helsekostbutik (bor på Bornholm, så der er kun en af slagsen) fører ikke “Den første grød”, vil jeg kunne bruge økologisk rismel, majsmel, havregryn m.m. i stedet? Jeg er klar over, jeg kan købe den over nettet, men vil gerne bakke op om vores lokale butik.

 

Jeg giver min søn på 6 mdr. 1/2 tsk. brændenældemel hver dag i hans mos/grød, som du anbefaler i bogen Baby, men jeg er blevet i tvivl om, han også skal have Babyfer jernpulver? Han får stadig modermælk.

 

Mange hilsner

S

 

SVAR

Kære S

Tusind tak for roserne til min bog BABY og tak for dine spørgsmål ang. babymad.
Jeg foretrækker Den Første Grød fra Aurion, fordi kornet er langtidsristet. Det gør det nemmere at fordøje end almindeligt mel, gryn osv. Samtidig får kornet en dejlig let sød smag.

Alle helsekostbutikker har mig bekendt mulighed for at bestille varer fra bageriet Aurion, så det ville din helsekostbutik også kunne. Deres mel, frugtpålæg m.m. er i øvrigt også rigtig fint.

Du skriver, at du stadig ammer dit barn på 6 mdr. Da du har min bog BABY, vil jeg anbefale dig at læse s. 117-118. Der forklarer jeg nemlig grundigt, hvilke overvejelser man kan gøre sig ang. jerntilskud til sit ammebarn 6-12 mdr. Ud fra det, som jeg skriver i bogen, vil du kunne vælge den løsning, som passer bedst til lige netop dit barn. Brændenældemel i sig selv kan ikke dække dit barns jernbehov, men det er stadig et fint supplement.

Babyfer jernstrøpulver er i øvrigt desværre udgået mange stedet. Som erstatning kan du vælge Danasan jerndråber, som også er på letoptagelig form og smagsneutrale.

KH Rose

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top