skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 39 – 2013

SPØRGSMÅL

Kære Rose.

Jeg har en søn på 6.5mdr. Han er ikke alderssvarende i sin udvikling, men man kan ikke finde årsagen, da ALLE prøver viser han er normal, men hans motorik svarer til en på ca 8uger trods intensiv daglig træning…

Han ernæres vha sonde, da han ikke kan sutte og kaster meget op. Han får Infatrini fra Nutricia kan jeg – med fordel- give ham fiskeolie ved siden af og evt hvilken slags?

Mener at have læst et sted at MME og fiskeolie ikke bør blandes … Hvad er din erfaring?

Mange hilsner C

 

SVAR

Kære C

Tak for dit spørgsmål ang. din søns udvikling og fiskeolie til baby. Det er meget forståeligt, at du undrer dig over hans udvikling.

Overordnet set tænker jeg, at når din søn har så særlige udfordringer, så er det vanskeligt at rådgive i et brevkassesvar. Jeg mener, at det kræver specialbistand fra et kompetent menneske, som har set dit barn og snakker direkte med dig. Så hvad jeg skriver her, bliver med det forbehold.

Det lyder som om, at I allerede har fået øvelser af en fysioterapeut eller anden, så I kan stimulere den motoriske udvikling.

Hvis du ikke har været omkring en erfaren blid kiropraktor eller kraniol-sakral-terapeut, så vil jeg også varmt anbefale det! Du kan finde en behandlerliste i min bog BABY.

Hvis du gerne vil støtte hans udvikling med mere alternative/holistiske tiltag, så findes der flere dygtige behandlere rundt i landet. Jeg har f.eks. hørt godt om Claus Ingvardsen.

I princippet er der ikke noget i vejen for at blande modermælkserstatning og fiskeolie/levertran. Jeg ved dog ikke helt, hvordan netop dit barn skal få olien serveret bedst muligt – det vil typisk ”fedte meget rundt” i en sutteflaske, hvorfor de fleste giver det separat på en ske eller kop, evt. blandet med lidt modermælk(serstatning) for smagens skyld.

Jeg vil dog anbefale, at du giver ham levertran i stedet for fiskeolie. Til babyer anbefaler jeg det produkt, der hedder Arctic-D Cod Liver Oil fra Nordic Naturals. DU kan give 1 tsk. dagligt, men trap stille og roligt op, så den lille krop lige vænner sig til det. Det er dog med det forbehold, at der kan være særlige omstændigheder omkring netop dit barn, som gør, at I skal forholde jer anderledes. Jeg vil anbefale, at du rådfører dig med din læge.

Arctic-D Cod Liver Oil indeholder D-vitamin, hvorfor du IKKE skal give dit barn ekstra D-vitamin. Hvis dit barn på anden vis får D-vitamin, så kan du vælge den levertran, som hedder Arctic Cod Liver Oil, altså uden D-vitamin.

 

Alt det bedste til dig og din søn!

KH Rose

 

PS
I min brevkasse på Grøn Stue kan du få ubegrænset personlig rådgivning fra mig. Der er ofte svar inden for et døgn. 

Samtidig får du mulighed for guldkorn og støtte fra de over 600 andre medlemmer. 

Læs mere her om, hvordan det bliver nemmere at være sund familie!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top