skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 2 – 2013

SPØRGSMÅL

Jeg har hørt at Lipolar balans fra Alpha plus er en god fiskeolie, stemmer det? Alpha plus er kjent i Sverige for å ha gode,rene produkter…

Vennlig hilsen

A

 

SVAR

Kære A

Tak for dit spørgsmål ang. fiskeolie. Jeg har ikke haft det pågældende produkt i hånden, men jeg kan jo læse noget om indholdet.
Lipolar Balans K2 er en multiolie, som ud over omege-3 fra makrel, sild og ansjoser indeholder GLA (fra kæmpenatlysolie), D-vitamin, E-vitamin og K2-vitamin (de sidstnævnte i relativt små mængder).

Når jeg vurderer en fiskeolie, er det først og fremmest harskheden, som er interessant. Den kan man som regel lugte sig frem til. Hvis olien lugter det mindske harsk/gammel/af hengemte peanust, så er den ubrugelig og bør kasseres. Den vil nemlig gøre mere skade end gavn i kroppen. Alene på dét kriterie ryger de fleste fiskeolier ud. Det kan også være relevant at kigge på det såkaldte totox-tal, som udtrykker oliens harkshed i tal. Men det er vigtigt, at det er foretaget af et uafhængigt analyseinstitut. Disse oplyser kan jeg desværre ikke hjælpe med/fremskaffe i forhold til den olie, du nævner.

Dernæst er det væsentligt, at olien indeholder så få mijøgifte som muligt. Her savner jeg også info. Det er også en vigtig faktor, at olien er så koncentreret som muligt. Dels fordi du på den måde får så få miljøgifte pr. dagsdosis, dels i forhold til at vurdere prisen. Det er indholdet af DHA og EPA, som er interessant, når man vurderer en fiskeolie. De øvrige stoffer kan man efter min mening mere hensigtsmæssigt evt. tilføre ved specifikke tilskud, hvis man har behov. Det vil være en bedre og som regel også billigere løsning.

Lipolar Balans i kapselform er meget lav i alle indholdsstoffer. Den flydende olie ser bedre ud.

GLA fra kæmpenatlysolie kan være meget gavnlig ved f.eks. eksem, men her er det langt mere effektivt og prisøkonomisk at tage det som separat tilskud, hvor man kan få nogle helt andre og mere effektive mængder på banen. Jeg anbefaler i øvrigt at vælge en kæmpenatlysolie, som er økologisk.

Det er vist det nærmeste, jeg kan komme det på stående fod.

KH Rose

 

PS. Er du træt, tung og trist her i vinteren? Savner du energi og glæde?
Så er det aktuelle tema VITAL VINTER noget for dig!
Klik her og læs mere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top