skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 41 – 2013

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Jeg har en lille pige på snart 6 mdr og jeg er begyndt at give hende smagsprøver og følger din plan for uge 1-2. Nu har jeg så læst lidt omkring uge 3-4 og jeg har lige et spørgsmål til side 98. Du nævner nogle nye fødevarer jeg skal introducerer og skriver det skal gøres samtidig med fødevarerne fra uge 1-2.

Jeg har kun givet hende grøntsagerne en gang ved frokosttid, betyder det at hun skal have både frokost og aften fra 3-4 uge med de “nye” madvarer fx om aftenen?

Hun har fået to tænder i undermunden og derfor vil jeg hører om du har et godt råd til når hun bider mig ved amningen? Det er sket et par gange nu og det gør rigtig ondt. Jeg vil rigtig gerne fortsætte med at amme og har prøvet med ammebrik men den tykker hun bare på og gider ikke bruge den til at amme med.

På forhånd tak.

Mvh M

 

SVAR

Kære M

Tak for dine spørgsmål ang. babys første mad og amning.

Det er dejligt at høre, at du kan bruge anbefalingerne i min bog BABY.

Til et barn på den alder vil jeg anbefale maks to små portioner spiseklar mos om dagen a cirka 1 dl. Det er selvfølgelig kun vejledende. Om det nu passer bedst med frokost eller aften, det er helt individuelt. Så gør det, som passer netop jer bedst.

Spisekamrene i BABY er tænkt som inspiration. Du behøver ikke at introducere alle fødevarerne, det er nævnt som muligheder. Det er jo f.eks. ikke altid, at det hele er i sæson eller til at skaffe. Det gør ikke noget.

Jeg anbefaler, at du bliver ved med at bruge tretrinsraketten, dvs. introducere én fødevare ad gangen.

 

Mht. bid under amning, uha ja, det kan være stygt!

Her vil jeg simpelthen anbefale dig de gode råd, som står på ammenet.dk’s fine artikel om bid. Det er i det hele taget en super god side med kloge betragtninger, viden og rådgivning om amning.

 

KH Rose

 

PS
Vil du have mig ved hånden, når du er i tvivl om noget omkring dit barns sundhed og trivsel?
Det kan du få for under 3 kroner om dagen!
Læs her hvordan.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top