skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 34 – 2013

SPØRGSMÅL

Du skriver i din bog at man bør vente med ske mad til 6 måneder. Rådet blev fulgt, nu er han 7 måneder og nægter at spise, han vil kun ha bryst. Dette emne dækker du desværre ikke i din bog, har du en god ide til hvad jeg kan gøre eller hvor jeg kan finde hjælp??

På forhånd tak

Ditte

 

SVAR

Kære Ditte

Tak for dit spørgsmål ang. babys første mad. Det er altid svært, når ens barn ikke vil spise det, som man synes, at det skal. Det er en udfordring, som de fleste forældre kommer til at stå i, før eller siden.

Sundhedsstyrelsen og WHO anbefaler, at babyer 0-6 måneder udelukkende får modermælk eller modermælkserstatning. Den anbefaling bakker jeg fuldt op i min bog BABY. At mange vælger at gøre noget andet, og måske tilskyndes til det fra sundhedsplejersken, dét er en anden sag. Det er ikke den officielle anbefaling.

Måske har du fundet det i mellemtiden, men jeg skriver faktisk en del om denne problematik i min bog BABY. Prøv at kig på side 114 og frem. Det handler om situationen ”Baby siger nej til mos – what to do?”.

Det er min grundlæggende holdning, også i BABY, at børn og familier er så forskellige, og at det er vigtigt at tage den med ro, ro, ro, i forhold til babys mad. Der er ikke noget, som haster.


Hele barnets første leveår er den primære føde modermælk eller modermælkserstatning. Det udtaler EU’s “Sundhedsstyrelse”, og jeg er meget enig!

Mange babyer har faser, hvor de ikke gider mad, f.eks. hvis de er ved at få tænder, bliver syge/sløje eller er i et udviklingshop (”tigerspring”).

Nogen babyer gider ikke mos og grød, men vil kun spise selv. Det kan man sagtens – der er faktisk en del fordele ved det. Det kan du læse mere om i BABY på s. 114 og frem. Metoden heller ”Baby Led Weaning”.

Og der er god grund til at være tålmodig. Det er en langsigtet strategi, som styrker barnets immunforsvar ved at værne om og gradvist opbygge tarmfloraen/fordøjelsen.

Så, mit råd er at have ro på. Læg skemaden til side et par uger, og prøv igen med fast føde, stille og roligt. Vær åben over for, at dit barn måske hellere vil have ”skeen i egen hånd”, altså fingermad, som han selv kan styre.
Kh Rose 

 

PS. I min brevkasse på Grøn Stue kan du få lige så meget personlig rådgivning fra mig, som du har brug for. Når som helst. Der er som regel svar fra dag til dag.
De over 400 andre sunde og grønne mødre kan også byde ind med værdifulde erfaringer, støtte og gode råd.

Læs mere her om, hvordan det bliver nemmere at være sund familie! 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top