skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 41

SPØRGSMÅL

Jeg har hørt at den fiskeolie der hedder IQ er bedst pga et højt indhold af de fedtsyrer man har brug for. IQ skulle have en gavnlig effekt på urolige børn og anbefales vist nok af hjerneforskeren Ann Elisabeth Knudsen.

– kan du sige noget om denne i sammenligning med den du anbefaler?

A


SVAR

Kære A
Tak for dit interessante spørgsmål!

Jeg er generelt fan af olier fra Nordic Naturals, fordi de de reneste, bedst smagende, bæredygtige, mindst harske og mest koncentrerede på markedet (og nej, jeg er ikke forhandler).

Her kan du se indholdet til sammenligning (mængder i mg):

Eye Q – 2 kapsler eller 5 ml (= 1 tsk) flydende:

EPA: 186

DHA: 58

GLA: 20

Omega 3 Nordic Naturals 1 tsk flydende:

EPA: 825

DHA: 550

 

Omega 3-6-9 Nordic Naturals 1 tsk flydende:

EPA: 675

DHA: 450

GLA: 165

Som du kan se, er olierne fra Nordic Naturals meget mere koncentrerede. Det med harskheden og indholdet af miljøgifte er også et meget væsentligt aspekt, når man kigger på fiskeolie. Det er der bare ikke så mange, som er opmærksomme på.

Hvis det er et spørgsmål om absolut mængde EPA, er Nordic Naturals at foretrække, mener jeg.

Nu kan det selvfølgelig være, at der er specielle forhold omkring forholdet mellem EPA og DHA som er udslagsgivende. Det skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det er ikke noget, jeg umiddelbart har kunnet få bekræftet.

Artiklen af Ann-E Knudsen refererer den til det såkaldte ‘Durhamstudie’, hvor netop EyeQ blev testet. Men det betyder jo ikke, at andre fiskeoliepræparater kan være lige så gode – eller bedre – eller at en anden mængde EPA/DHA og/eller en anden ratio EPA/DHA kan være lige så god eller bedre.

Der findes også masser af dokumentation omkring gavnlige effekter af Nordic Naturals. Sådan er verden nu engang skruet sammen, producenterne betaler for undersøgelserne…..

Jeg håber, at du kan bruge svaret. Du er altid velkommen til at skrive igen.

kh Rose

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top