skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 28 – 2013

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Har idag været på apoteket og købe solcreme fra La Roche Posay – for kids til min lille dreng på knap 16 mdr. Ville høre hvad du siger til denne solcreme?- og hva dine erfaringer er med dette mærke/produkt? Har derimod også overvejet derma som jo vinder bedst i test sidste år, men har læst at flere skriver at deres børn fik knopper/udslæt eller slog ud af derma eco baby/kids… Er lidt i vildrede, min svigerinde har lige købt derma kids spray til sin søn på 15 mdr.

Mange hilsner Susan

 

SVAR

Kære Susan

Tak for dit spørgsmål om solcreme!
Jeg kan desværre sjældent sige noget samlet om et bestemt mærke. Det kommer helt an på det enkelte produkt og dets komplette ingrediensliste (såkaldt INCI).

Du skriver ”La Roche Posay – for kids”, men så vidt jeg kan se har de i hvert fald fire solbeskyttelselsprodukter til børn. Så jeg har brug for at vide, hvilken en af dem, du har i tankerne. Og så … måske ikke alligevel:
Jeg har tidligere kigget lidt overbliksagtigt på nogle INCI’er fra La Roche Posay. Jeg havde en mistanke om, at produkterne ville indeholde silixaner/silikonestoffer, og det gør de også, heriblandt alle deres solbeskyttelsesprodukter til børn.

Desuden en række miljøbelastende stoffer. Indholdet varierer selvfølgelig fra produkt til produkt, og jeg vil ikke udelukke, at der er nogle produkter, som ville kunne falde ind under mine kriterier. Jeg har ikke studeret dem alle sammen.

Tag f.eks. ANTHELIOS XL SPF 50+ LET SOLCREME fra La Roche Posay. Den indeholder: 
ISONONYL ISONONANOATE og DODECENE
De er begge
: 

R50 Meget giftig for organismer, der lever i vand (altså værre end R53)


R53 Kan forårsage uønskede langtidsvirkninger i vandmiljøet (ligesom diverse kemiske filtere)

Silikonestoffer:
 CYCLOHEXASILOXANE
DROMETRIZOLE TRISILOXANE
LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE

Og: 
DISODIUM EDTA
- som “kan komplexbinde tungmetaller og dermed gøre dem mere tilgængelige i vandmiljøet” (citat: forbrugerkemi.dk). Stoffet er derfor ikke tilladt i svanemærkede produkter.

 

Generelt anbefaler jeg de solcremer, som jeg angiver i min:
”Solcremeguiden 2012” – den kan du hente gratis her.

 

Du skriver, at: ” (…) flere skriver at deres børn fik knopper/udslæt eller slog ud af derma eco baby/kids”.

Her er det vigtigt at være obs på at skelne helt præcist mellem de forskellige produkter. Derma har mange solcremer, nogen hedder noget med Kids, én hedder noget med Baby – og så er der alle de andre fra Derma. Og produkterne ændrer også indhold fra år til år.
Jeg oplever ofte, at folk blander Kids og Baby sammen …
Så Derma Kids spray er f.eks. noget andet end Derma Kids Sollotion.

Nogen synes, at det er irriterende, at Derma Eco Baby er ”træg” at smøre ud og giver et hvidligt lag på huden. Det er jo en temperamentssag. Hvis det er et issue, kan man vælge en af de øvrige solcremer, som jeg anbefaler som ”Plan B”.

Jeg har ikke hørt fra nogen, som havde problemer med udslæt fra Derma Eco Baby solcremen, men det kan selvfølgelig forekommer. Det er vanskeligt at lave et hudplejeprodukt, som ALLE trives med. Man kan ikke gøre så meget andet end at tjekke ingredienslisten (som jeg har gjort) og så ellers prøve det af. 

Rigtig god sommer og sol!

kh Rose

 

PS. Vidste du, at som medlem af Grøn Stue kan du stille mig alle de spørgsmål om din og familiens sunde og grønne hverdag, som du orker? Du spørger og får svar, ofte dagen efter, i min brevkasse i medlemsforum.
Men du bliver MEGET mere forkælet på Grøn Stue end dét.
Læs her om dine unikke medlemsfordele!

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top