skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 27 – 2013

SPØRGSMÅL

Kære Rose,

 

Har læst din bog og denne hjemmeside med stor interesse!

 

Jeg har en dreng på knap 8 uger, som er taget ved kejsersnit! Amningen kom slet ikke op at køre, på trods af mange forsøg!

 

Han har haft bøvlet en del med maven, først hård mave, hvor han så fik lactolose dog max 3 ml. Dagligt! Han fik simpelthen så meget luft i maven af det, at jeg sagde stop! Så gik vi over til en syrnet udgave af mme, som fik godt gang i hans mave, men som han desværre også får luft i maven af + jeg syntes at kunne mærke på ham, han også får sur refluks!

 

Vi var til zoneterapi mex ham, og hun anbefalede biogaia dråber, som jeg også havde læst om herinde! Hun var så sød, at give os en flaske med. Jeg forhørte mig hos min SP, som desværre aldrig rigtig hjælper med helt specifikke råd! Tror hun har det bedst med, vi selv forsøger os frem, hvilket også er fint! Men som første gangs forældre, har man nogen gange behov for nogle helt specifikke råd! Hun sagde de ikke måtte anbefale biogaia, da det var et kosttilskud, men hun kendte flere familer som havde god gavn af disse!

 

Vi er gået af sen syrnede mme, han får nu den alm. Også 5 dråber biogaia dagligt! Indtil videre køre det rigtig godt! Jeg er stoppet med D-dråber med kokosolie, da jeg tror disse også driller hans mave, istedet får han nu artic D cod liver Oil, som SP også var lidt forbeholdene overfor, men det får han altså en halv tsk. Fuld af om dagen.

 

Hermed mine spørgsmål:

 

– skal jeg være nervøs for han får for meget omega3 fiskeolie, da det også er tilsat i mme?

– er det korrekt, at han ikke får for meget A vitamin, da det også er i både mme og artic D cod liver Oil?

– er det en okay dosis han får af både biogaia og artic D cod lever Oil? Skal olien doseres op jo ældre han bliver?

– kan jeg fortsætte med biogaia jo ældre han bliver? Kan se du anbefaler lidt andet, når de bliver ældre – har bare stadig 2 glas stående, da jeg troede det var det han skulle fortsætte med!

 

Håber inderligt du svare på mit brev, da min SP ikke helt kan svare mig på spørgsmålene!

 

Tak for en lækker brevkasse!

 

Mvh.

 

Jannie

 

SVAR

Kære Jannie

 

Tak for dit spørgsmål og de fine ord, det er jeg rigtig glad for!

 

Jeg synes, at det lyder som om du håndterer det hele superfint, har taget relevante tiltag – og hvor er det godt, at du er så opmærksom på mulighederne og selv tager et bevidst valg!

 

Nej, du skal ikke være nervøs for overdosis af omega-3, tværtimod. Mængden i modermælkserstatningen er relativt lille, og kvaliteten i øvrigt ikke så god.

 

Der er ikke risiko for overdosering af A-vitamin. Den Norske Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn fra 4 uger (samt i øvrigt gravide og ammende) tager levertran, og de nævner specifikt, at der ikke er grund til bekymring ang. A-vitamin.

 

Ja, det er en passende dosis. I min bog “BABY – 100 % naturlig uden tilsætning” (Politikens Forlag) kan du se, hvad jeg helt specifikt anbefaler til babyer. Det er inddelt måned for måned og opdelt på flaskebørn og ammebørn. Jeg skelner også til, om barnet er født vaginalt eller ved kejsersnit. Du kan købe bogen eller låne den på biblioteket.

 

Jeg anbefaler, at du skifter til en anden type probiotika, når flasken med Bio Gaia er tom. Bio Gaia indeholder én type probiotiske bakterier, som er et perfekt match til nyfødte. De lidt større babyer har til gengæld som oftest gavn af lidt flere forskellige probiotiske bakterier. Det uddybes meget grundigt i BABY og jeg beskriver præcist, hvilke typer, jeg anbefaler, og hvordan de kan gives.

 

KH Rose

 

PS. Som medlem af Grøn Stue har du fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning hos mig i min brevkasse i medlemsforum. Der er som regel svar fra dag til dag. 

Læs her, hvordan du mere bliver forkælet på Grøn Stue!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top