skip to Main Content

Onsdags-urten: Kantarel II

Sidste sommer gav jeg en indgående fotoreportage fra vores vilde svenske svampekoma (se den her).

Jeg har hørt, at det er lige så godt svampeår i år (al den regn gør da LIDT gavn!) og glæder mig som en lille alf.

Nu endnu mere, fordi min kæreste forleden for første gang NOGENSINDE kom hjem med to håndfulde kantareller, som han havde fundet her i Danmark! Tror I lige, at han var stolt?!

De dufter og smager ikke så intenst og uovertruffent som dem fra den smålandske skovbund, men den var god nok. Åhhhhh, den abrikosagtige duft af friskplukket frittgående kantarel, den hører til min Top-3-dufte. Ligeså smagen af smørstegte kantareller, serveret med nykogte, brune ris og kun krydret med friskværnet peber og fint godt salt.

PS. Sidste år syltede vi kantareller til den store guldmedalje. Men noget gik helt, helt, helt galt. De var uspiselige og duftede ubeskrivelig rædselsfuldt. Piiiiiiv! I år satser vi på tørring og seriøs spisning …

 

This Post Has One Comment
  1. uhmm hvor se de kantareller dog lækre ud. Jeg har slet ikke været på svampejagt i år, så er lidt ked af det. Hvad er din erfaring, er de større og mere smagfulde i de svenske skove end herhjemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top