skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 47 – 2012

SPØRGSMÅL

Hej Rose. Jeg har et spørgsmål vedr. probiotica, når baby ikke længere er en baby – men en pige på 1,5 år (uh ha!). Er det stadig Udo’s infants blend der er bedst her? Og hvad skal gives efter de 5 år?
Hvad var det i øvrigt din nye farvorit fiskeolie fra Nordic Naturals hed (og som kunne gives til et barn ca. den alder?)
Mvh. N

SVAR

Kære N
Tak for dine spørgsmål om probiotika og fiskeolie til børn.

Ja, Udo’s Choice Infant’s Blend Probiotics er et godt bud til børn op til 5 år. Den er nem at håndtere, fordi det er et smagsneutralt pulver, som både kan opløses i vand eller evt. drysses på lidt kold eller spisetempereret mad. Det mest optimale i forhold til probiotika er et veksle mellem forskellige mærker, så man får så mange af de forskellige gode bakteriestammer som muligt. Jeg kan også anbefale NDS Probiotic Classic og Bio Kult (fås hos naturebaby.dk).

Til børn fra 5 år kan man bruge Udos’ Choice Childrens Blend Probiotics samt de to andre, jeg lige nævnte.

Den nye fiskeolie fra Nordic Naturals er omega-3 + D. Det er omega-3, som er tilsat D-vitamin. Det er ganske smart, dels fordi det er godt at tage D-vitamin sammen med fiskeolien for at forbedre optageligheden – og dels fordi de fleste danskere har godt af tilskud af D-vitamin, især om vinteren. En del har ligefrem stor mangel på D-vitamin.

Omega-3+D egner sig ikke til børn under 9-12 år, da de risikerer at få for meget D-vitamin i kombination med en multivitaminpille og evt. andre tilskud. Jeg anbefaler, at børn fra 1 år får en god multivitaminpille.

Nu bliver det lidt nørdet matematisk, men altså:

En typisk børnemultivitamin indeholder 10 mcg Dvitamin, for eksempel en dagsdosis på 2stk. Spektro Kids. To Omnimini indeholder hele 15 mcg Dvitamin.

Børn under ca. 6 år har – efter min og andre eksperters mening – brug for optimalt set i alt 10-20 mcg D-vitamindagligt, afhængig af vægt, alder og årstid.

Og da 1 kapsel (Ultimate) Omega-3+D indeholder 12,5 mcg D-vitamin, kan du nok se, at vi får overskredet det anbefalede på den måde, hvis der også spise multivitamin.

Der findes også en Ultimate Omega-3 + D. Den er meget koncentreret. 1 kapsel Ultimate Omega-3D svarer sådan cirkus til 2 kapsler Omega-3 eller ½ tsk. Omega-3, alle fra Nordic Naturals.

Omega-3 + D’eren (altså den uden “Ultimate”) har samme indhold af de gode fedtsyrer DHA og EPA som Omega-3’eren (altså den uden D’et).

Derfor; til dit barn vil jeg fortsat anbefale ½ tsk. dagligt af Omega-3’eren fra Nordic Naturals, kombineret med en god multivitaminpille med organiske kilder (se dosis på pakken) og evt. andre kosttilskud. Det vil bl.a. være en god idé at give en D-pearl 20 mcg fra Pharma Nord ca. hver anden dag eller et par gange om ugen (kun indholdet, ikke selve kapslen, indtil hun med sikkerhed kan tygge dem uden at få dem galt i halsen).

Kh Rose

 

PS
Er du i tvivl, om dit barn får, hvad det har brug for til at holde sig sund og rask?
Er du sikker på, at dit barn ikke får for meget eller for lidt af hvad det har brug for at kosttilskud?

Jeg vil gerne rådgive dig personligt, nemlig i min brevkasse i medlemsforum i Grøn Stue.
Du kan spørge om alt, hvad du har brug for at vide.

Læs mere om dine medlemsfordele her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top