skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 47 – 2014

SPØRGSMÅL

Min søn er lige blevet 4 mdr.

Han får modermælkserstatning, NAN HA. Han er småtspisende siger min sundhedsplejerske. Han spiser ca 80-110ml hver 3 time.

Han ligger meget lavt på vækstkurven og må ikke dykke!!!

Hun anbefaler derfor at jeg putter lidt olie i hans mme 1-2 gange i døgnet.

Han skal efter ønske fra mig ikke have mad før han er 6 mdr (BLW).

Hvilken olie vil du anbefale?

K.h T.

 

SVAR

Kære T.

Tak for dit spørgsmål om mad til din baby.

Jeg anbefaler som udgangspunkt ikke tilskud af olie til baby 0-6 måneder undtagen levertran, nemlig ½ tsk. Arctic-D Cod Liver Oil fra Nordic Naturals. Vær opmærksom på, at denne levertran indeholder D-vitamin. Du skal derfor ikke give yderligere D-vitamin.

Hvis jeg alligevel skulle anbefale en olie, ville det blive olivenolie eller kokosolie.


Til babyer 0-6 måneder anbefaler jeg højt hydrolyseret modermælkserstatning fra apoteket, da denne er nemmere at fordøje. Jeg er med på, at det kan være en bekostelig affære. Jeg mener stadig, at det er en vigtig prioritering.


Du kan også massere dit barn et par gange om ugen med ren kæmpenatlysolie. Den indeholder fedtsyren GLA, som der ikke er (tilstrækkeligt af) i modermælkserstatning.

Min erfaring er, at det bedste er at lytte til barnets behov, frem for på forhånd at have besluttet, at barnet skal spise på en bestemt måde på et bestemt tidspunkt. Det er på alle måder muligt at kombinere BLW (fingermad, som barnet spiser selv) med mos, grød og anden skemad.

Jeg vil varmt anbefale dig at læse min bog BABY, hvor jeg skriver meget grundigt om kost og kosttilskud til babyer. Du kan låne bogen på biblioteket eller købe den.

Kærligst
Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top