skip to Main Content

Miniguide til undertøj økologisk uld

Undertøj økologisk uld

Undertøj i økologisk uld er dagens emne. Jeg har uld i mund i denne smukke morgenstund.

MINIGUIDE TIL UNDERTØJ ØKOLOGISK ULD 

Uld er guld!

Dejligt undertøj økologisk uld som f.eks. bodyer, undertrøjer og bluser m.m. er fast inventar i vores vintergarderobe til store og små. Uld holder kroppen dejligt varm, også kravlebaby på det kolde gulv og børnehave-barnet på legepladsen en iskold vinterdag. Undertøj økologisk uld betyder færre forkølelser og mindre snot! 

 

Uld er nemt!

– fordi det i sin rene form virker selvrensende. I hvert fald indtil poden hælder makrel i tomat på det … så skal der håndvask eller uldvask i maskinen på banen. Men ellers skal ulden bare luftes. Ren uld har bevaret sit naturlige indhold af lanolin (modsat superwash uld, som er kemisk behandlet – det belaster miljøet).
Uld med luksus!

Hvis uld blandes med silke, bliver det ekstra luksuriøst. Silke virker temperaturregulerende, er engleblødt og bare … hverdagsluksus.

 

Grøn og etisk uld!

Økofår bliver ikke udsat for pesticider, afrivningen af rumpehuden eller andre vederstyggeligheder.
Når uld er certificeret økologisk, er hele produktionen bæredygtig og uden brug af grim kemi; det gælder også farvningen af tøjet. 
Økocertifikaterne er for eksempel IVN, GOTS og Svanemærket.
Alpacha- og kashmiruld er for øvrigt også ret bæredygtigt.
Tekstiler med Oeko-Tex og Blomstermærket er IKKE undertøj økologisk uld.
 

Hvor uld?

Men hvor kan man så købe den dejlige ubehandlede og certificerede økould?
Jo, her får du mine bedste aktuelle shoppetips i uldland A-Å!

Dilling Underwear, Filiokus, Mercurialis, Naturebaby, Nøstebarn, Storchebarn og Änglamark er gode bud på undertøj i økologisk uld.

Som medlem af Grøn Stue får du fast rabat på 10 % på alle varer hos naturebaby.dk. Og du kan få op til 40 % rabat hos dilling-underwear.dk, når du er medlem af Grøn Stue. Du er hjertelig velkommen!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top