skip to Main Content

Mad til mange … og gratis sommerferie

Jeg vil gerne dele et opslag fra et af mine mange hjertebørn, nemlig ølejr på Drejø.
Ølejr … så tænker du måske lilla bleer og Femøfeminister.
Om igen.

Ølejr er faktisk en velbevaret sommerferiehemmelighed. Genialt koncept til os, som gerne vil give vores børn en masse søde legekammerater på ferien i trygge og naturskønne omgivelser. Os, som ikke har det vilde sommerferiebudget. Os, som elsker at sove i telt (eller i hvert fald kan leve med det) og vågne til fuglesang og havbrus. Økotoiletter (som i: lille træskur oven på hul i jorden), udekøkken, opvask i regnvejr, havbad i måneskin, sang ved bål og glade sommerminder.
Alt det og meget mere er ølejr. OG det er hamrende billigt.

 

Jeg er selv kommet på Drejø i mange år hver sommer, ikke mindst de år, hvor jeg var studerende og enlig mor til én, som længtes efter nogen at lege med de lange sommerferieuger. Ikke lige de sidste to år med blebarn osv., men det kommer helt sikkert igen. For det bliver ikke rigtig sommer, hvis vi ikke har taget turen i det sydfynske øhav.

For et par år siden kastede jeg mig ud i at være madigangsætter en uge på Drejø. Det bestod i, at jeg skulle planlægge og organisere vegetarisk mad til ca. 80 mennesker på et lille budget. Til gengæld fik jeg hele ugen samt transport betalt. Jeg skulle selvfølgelig udfordre mig selv ved at det skulle være så økologisk som overhovedet muligt. Meget lærerig proces og jeg gør det gerne igen, når tiden er til det.
Men det er den ikke i disse år. Jeg arbejder rigtig meget til daglig, så når jeg holder ferie, vil jeg gerne holde 100 % fri.

Derfor – en invitation til at forelske sig i Drejø og ølejr. Enten som menig deltager eller som igangsætter.

This Post Has 2 Comments
  1. Hov det lyder da lige perfekt. Jeg elsker at campe! Og vegetarisk mad : )
    Det ser jeg da lige nærmere på. Tak for info til os der ikke lige kendte det!

  2. Nu har jeg kun været på Femølejr, og vil da lige pointere, at det ikke er som i 70’erne, men at der er en del moderne feminister til stede 😉 Og det er kun for damer, så det er jo et potentielt problem for nogen. Men derudover: Ølejr rocks! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top