skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 34 – 2012: Olie stegning bagning

SPØRGSMÅL: Olie stegning bagning

I Baby bruger du sarte olier i bagværkopskrifterne. Kan rapsolie godt tåle ovnvarme på 200 grader?

Babymuffinsopskriften er rigtig god. Blåbærmuffins opskriften kan jeg ikke få til at fungere. Både smagen og konsistensen er ikke god. De glider ned når de er varme og lige bagt. Ellers kan de ikke spises hos os.

Har stor glæde af din bog.

Venligst M

 

SVAR

Kære M

Tak for dit spørgsmål angående bagværk.
Der er forskel på, om en olie bruges til stegning eller bagning.
Det er kun mættet fedt, som kan tåle almindelige stegetemperatuer. Det vil sige smør, ghee (klaret smør), kokosolie, palmeolie og jordnøddeolie.
Rapsolie er for sart til stegepanden.
Men den kan godt bruges i brød, da temperaturen inde i brødet ikke bliver så høj så den temperatur, ovnen står på. Det er også derfor man for eksempel kan putte knuste hørfrø i brød.

Det er dejligt at høre, at du er glad for babymuffinsopskriften. Ærgerligt med blåbærmuffins! Det er jo forskelligt, hvad man foretrækker. Jeg ved, at nogen ikke rigtig kan have smagen af quinoamel. Det kan også have betydning, hvilken type mel du bruger i øvrigt. Det fungerer ofte godt at blande forskellige typer glutenfrit mel. Jeg tænker dem mere som ”brød med bær” end som ”en lille kage”.

Hvis du mangler opskrifter på sundt bagværk, kan jeg anbefale den gratis guide ”Sunde Lækkerier til små maver”, som du får ved tilmelding til mit nyhedsbrev. Vil du have mere, kan min lille e-kogebog Sødt – på en sundere måde” give god inspiration.

KH Rose

PS. Har du set, at september måneds tema i Grøn Stue er ”Fedt nok – hele livet”. Her fortæller jeg blandt andet om fordele og ulemper ved alle typer olier og hvad hele familien har brug for at sundt fedt – og hvorfor! Læs mere om det fede tema her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top