skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 31 – 2012

SPØRGSMÅL

Kære Rose

Som mor til F på 5 måneder har jeg haft stor glæde af din bog. Det eneste punkt, som jeg simpelthen ikke kan følge med er punktet omkring stofbleer.

Da jeg blev gravid havde jeg også en idé om, at jeg ville bruge stofbleer, da jeg er helt sikker på at det er det allerbedste. Problemet for mig er, at jeg bor i en lille lejlighed i København, hvor man ikke lige kan ‘proppe’ de brugte bleer i en vaskemaskine og hænge dem til tørre i solen bagefter. Det kræver tidsbestilling, og hver vask koster 20 kr., og så kommer tørretumbleren bagefter, som jo absolut heller ikke er gratis eller miljøvenlig.

Af den grund har jeg regnet mig frem til, at det hverken økonomisk eller rent praktisk kan hænge sammen for mig at bruge stofbleer. I stedet bruger jeg engangsbleer fra Rema1000, som er svanemærket og deklareret i samarbejde med astma og allergiforbundet – og så koster de 50 kr. for 54 stk. Det kan prisen på stofbleer og vask af samme umuligt hamle op med!

Jeg ved, at der er rigtig mange fra storbyen, der står i samme situation, hvor det simpelthen ikke kan hænge sammen med stofbleer, og jeg ville egentlig bare gerne høre, om det ikke er noget, du kan knytte en kommentar til.

De bedste hilsner,

R

 

SVAR

Kære R

Tak for dine tanker angående engangsbleer kontra moderne stofbleer – og tak for ros til min bog BABY!

Jeg kan kun sige, at jeg er ret enig! Hvis man bor i lejlighed og vasker i kælder eller vaskehus, så skal man virkelig ville det for at vælge moderne stofbleer. Der er nogen få børn, hvis numser bare ikke trives med engangsbleer, og så kan det jo være nødvendigt. Eller hvis man bare synes, at stofbleer er det eneste rigtige.

En anden forhindring kan være, hvis man tørrer tøj i lejligheden. Det er i forvejen rigtig dårligt for indeklimaet, og det fungerer slet ikke, hvis der også skal tørres bleer. Don’t do it!

Derfor skriver jeg også i min Bleguide:

“Er I køreklar til De Luxe Babymås?
Tjek her, om stoffer vil være det rigtige valg for jer:

 • Du har en vaskemaskine i dit hjem.
 • Du har mulighed for at tørre på snor – og det skal ikke være i stuen, for så får I klamt indeklima.
 • Du er ikke ved at bukke under af stress eller søvnmangel.”

Det kunne man måske også have nævnt i BABY.

Ja, Rema 1000’s bleer er de billigste svane- og allergimærkede bleer på markedet.

Hvis man vasker i eget hus og tørrer på tørresnor, så er moderne stofbleer både økonomisk og miljømæssigt en fordel. Og så er der jo lækkerhedsfaktoren med det bløde, fine stof …

KH Rose

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 3 Comments
 1. Da vi (min mand) havde valgt stofbleer til vores førstefødte, var plastikbleer NO GO! For altid. Vi boede på Vesterbro på 40m2 og havde vaskekælder. Det var bare op og ned 2-3 gange om ugen og vi tørrede så bleerne i på badeværelset, hvor der var udsugning. Når vi var på farten, fx på ferie hos Svigerne i Jylland, havde vi også bleerne med. Og da jeg havde Junior med til England da han var 5 mdr, var de også med. Jovel, de fyldte lidt i oppakningen, men undværes, det kunne de altså ikke!
  Enkelte gange på tur har jeg sågar vasket i hånden.
  Og vi har nydt de bleer, har vi. Skørt at sige om bleer, men altså… man blir lidt underlig, når man først er blevet bidt af de stoffer dér.! 😉
  Vores dreng sov først igennem, da han blev 2½år, så jeg var uendelig træt og havde perioder, hvor jeg hylede og kastede med ting, for jeg var ved at blive vanvittig. Men aldrig blev jeg træt af arbejdet med bleerne, for det fyldte så lidt, så lidt – og det var nærmest meditation at stå at folde dem sammen og lægge på plads.
  Jeg tror, jeg ville ha fået mere stress, hvis jeg skulle til at KØBE og HENTE bleer hele tiden! *Phew*
  Så… vi venter nu nr 2 og alle bleerne ligger allerede klar og Junior synes, at det er sjovt at gense dem igen. Mon ikke han får lov at skifte en ble eller to på lillesøster..? 😉

 2. Ovenstående kommentar passer også ret godt på os faktisk. Har indtil i sidste uge boet på 2. sal med vaskekælder, og vores søn på knap 3 år har alle dage kun brugt stofbleer, og det har fungeret rigtig fint. Men vores vaskesystem var også meget billigere end det i brevkassen nævnte… Men det kan godt lade sig gøre med lille lejlighed uden vaskemaskine og stofbleer. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top