skip to Main Content

Boghjørnet: Sundt sødt

Velkommen til boghjørnet, som i dag er helliget en rigtig SØD koge- og inspirationsbog:

Pia Krøyer
Sundt sødt – sunde søde sager til hele familien
Politikens Forlag, 2012

 

Allerede som barn elskede jeg at stå i køkkenet, og det var især de søde kager, som kaldte på min indre konditor. Jeg lavede de vildeste kageværker, og jeg elskede både at lave og spise dem! Som voksen fik jeg smag for økologi og sundere former for søde sager. Jeg har eksperimenteret virkelig meget og nyder det stadig … Og så er det kærkomment med kvalificeret inspiration. Dét fandt jeg i Pia Krøyers bog ”Sundt sødt”, som udkom i år på Politikens Forlag. Jeg synes, at den er lidt af en overset perle!

Sundt sødt er spækket med inspiration til naturlig sund sødme. Kager, snacks, myslibarer, konfektkugler, læskedrikke, frugtfornøjelser, is i stride strømme og bålhygge. Alt sammen sødet med frugt og tørret frugt eller originale varianter med rene safter og syltetøj uden tilsat sukker.

Som Pia skriver: ”Disse opskrifter er smækfyldte med god næring, men de er på ingen måde slankende, hvis man indtager de søde sager i større mængder.”
Det stemmer. Det er stadig kulhydrater, men i en sundere variant end Brunsviger med ½ kg af Dansukkers den billige. Oplagt til børnefødselsdagen, til søndagshygge og en lille lækker haps til madpakken.

Opskrifterne er også velegnede til dem, der undgår mælk og gluten! En hel del af opskrifterne er raw, og alle kagerne er glutenfri. Det er gennemgående, at opskrifterne er nemme at gå til, hvis man ellers har det sunde basislager på plads i køkkenskabet. Råvarerne er gode – og naturligvis økologiske!

 

Foto: Line Falck

Jeg kan virkelig godt lide, at Sundt sødt er så lækkert sat op med mange detaljer og stemningsfulde billeder. Det er ikke for ingenting, at Pia Krøyer også er grafisk designer (se hendes cool blog her) og selv har kælet for bogens layout! Bogen er fuld af fif, virkelig gennemarbejdet og super indbydende. Sundt sødt er sådan en bog, jeg har lyst til at sidde og bladre og hyggelæse i, når jeg har brug for at få ny inspiration til den søde tand. Det synes teenageren her på matriklen også …

Her hos helsam.dk kan du se et pænt udsnit af bogen!

PS. Hvis du er medlem af Grøn Stue i september, får du mulighed for at vinde bogen “Sundt sødt”. Den bliver nemlig præmie i månedens konkurrence i klubben.
Klik her og læs om alle dine medlemsfordele! 

 

This Post Has 3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top