skip to Main Content

Onsdags-urten: Strandsennep

Hov, min onsdagsurt havde forputtet sig!

I det hele taget er det lidt en fuser med den strandsennep. Altså, misforstå mig ret, den smager faktisk ganske fint af sådan en karakterfuld og hårdkogt urt at være. Som en blanding af rucola og sennep. Cakile Maritima også kaldet.

Som jeg skrev i Dagens Høst fra Køge Bugt:

“Jeg samlede også en håndfuld af en mig ukendt og ikke specielt køn, men dog…. særegen strandvækst med små lilla blomster, fordi jeg havde en lumsk mistanke om, at den var spiselig. (….)
Buketten med  strandvæksten blev kylet i nærmeste vase. Min kæreste bemærkede tørt, at den da vist var lidt grovkornet. Du ved, han er sådan en type, som kan få en valmue og to kornstrå til at ligne mindst en million. I love it. Har bare lidt mindreværdskomplekser. Jeg svarede pronto, at den jo om alt går vel skulle spises, ikke pynte. Bladre bladre, google google – tadaaaa, det er strandsennep, og den KAN spises.” 

Jeg nippede til et lille blad. Jep, den er skarp i smagen. Og fantaserede om alt muligt sjovt og godt, man kunne bruge den til. Kombineret med fisk eller skaldyr må være toppen af urtepoppen. Lidt pynt på toppen af salaten. Finthakket i en cremet dressing.

Men erhm, så kom jeg i tanke om, at jeg jo havde plukket den der impulsivt i strandkanten. Og hvem ved, hvilke små børn, hunde eller andre fritgående væsener, som eventuelt kunne have tisset på den? Lidt bakterie-ofob er man vel altid. Så den stod i vindueskarmen, indtil den ikke længere var køn (det var den faktisk slet ikke). Og så røg den ud.

MEN jeg har ikke opgivet. Næste gang, jeg skal til stranden, så gør jeg et nyt og skudsikkert plukkeforsøg, og SÅ skal vi have strandsennep. Læs bare, hvordan en urteguru lovpriser strandsennep lige her. Og den kan plukkes, lige indtil frosten sætter ind.

Hvis du mod al forventning har erfaringer med strandsennep, så skriv – skriv!!
Du må også gerne skrive om rucola. Eller sennep. Eller stranden…..

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top