skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 29 – 2012

SPØRGSMÅL

Kære Rose

Tusind tak fordi du har skrevet bogen; Baby!

Jeg følger din bog så godt som slavisk, og jeg er ved at starte min søn på 5,5 mdr op på grød. Jeg er nået til de søde kartofler og persillerødder… Men jeg har ikke kunne finde persillerødder nogen steder, men i stedet har jeg set pastinak og jordskokker. Kan jeg bruge det i stedet for?

På forhånd tusind tak.

Med venlig hilsen

L

 

SVAR

Kære L

Tak for dit spørgsmål om babys første mad. Dejligt at høre, at du bruger BABY flittigt!

Ja, du kan godt bruge pastinak og jordskok i stedet for.
Pastinak kan godt have en lidt markant smag, så måske skal den blandes med en anden grøntsag. Det må være op til dit barns smagsløg! Det er mest derfor, at jeg har sat persillerod på før pastinak.

Jordskokker er rige på sunde stoffer, og smager fint nøddeagtigt, så put endelig også dem på menukortet! Om det nu lige bliver kålrabi før jordskok eller omvendt, det kommer sig ikke så nøje. Det er mere for eksempel løg og kål, som man skal være lidt opmærksom omkring – de kræver lidt ekstra af fordøjelsen.

Milde grøntsager er den bedste første mad til en baby. De er mildere ved den lille mave end grød.

God fornøjelse med babymaden!

KH Rose

PS.
Vidste du, at min bog BABY giver dig den komplette guide til babys sunde økomad og optimale kosttilskud, praktisk opdelt måned for måned med tilhørende menuforslag og opskrifter?
Læs mere om BABY her! 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top