skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 39 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej Rose

Prøver lykken!

Jeg har en lille lækkermås på 15 mdr som i sommers fik små myggestiklignende knopper på hele kroppen incl ansigtet, troede det var skoldkopper men nej, de blev størrer og på størrelse med enkroner, flade røde plamager, men ikke tørt. Jeg kontaktede vagtlægen da det var en weekend, de ville ikke se hende men mente det var noget virusudslæt!!! Det varede en uge, forvandt og kom igen efter en uge, jeg gik til lægen med hende der sagde det var varmeudslæt… Det blusser op on off, hun har nu haft det i snart 7 uger. Så sent som i morges var det helt slemt igen, på trods af et køligt soveværelset.. Er det noget du evt kender til eller har hørt om?  Syntes jeg er begyndt at blive bekymret for hvad det kan være, ved ikke helt om jeg skal tro på den med varmeudslæt..

Sender dig et billede af hende, sådan har hun set ud hele tiden, nogle dage er det værre end andre.

På forhånd tak

Mvh J

 

SVAR

Kære J

Tak for dit spørgsmål. I et tilfælde som dette ville jeg nok i første omgang insistere på at få en hudlæge til at se på udslættet, så du kan få en diagnose.

Hudlidelser kan godt være lidt tricky, så det kan være nødvendigt med en vurdering fra en ekspert. Når du har en diagnose, er det nemmere at give et bud på, hvad der kunne være årsagen, og hvad du gør ved dét. Desuden kan man komme med forslag til naturlig lindring.
Det er også nødvendigt at vide, om der er feber, og om udslættet klør mm.  

 
Der kan være tale om allergi eller intolerancer, både over for fødevarer, plejeprodukter, vaskemidler m.m. Det kan også være børnesygdomme – men det lyder ikke så sandsynligt, når det har kommet og gået i 7 uger. Umiddelbart ligner det en form for nældefeber, som er en akut hudreaktion, men igen, det kræver en ekspertvurdering. En infektion kan godt give nældefeber. Der kan også være tale om børneeksem.

Det kan kræve lidt detektivarbejde at udrede, hvis årsagen er allergi eller intolerance ifht. fødevarer. Her kan du købe dig til specialiseret hjælp ud over hvad det etablerede lægesystem tilbyder af tests. Alternativt kan man gøre arbejdet selv vha. Udelukkelsesmetoden, men det kræver konsekvens og en vis indsats. 

Hvis det klør, er det muligt at lindre ved at smøre med kokosolie. Du kan også give homøopatiske antihistaminer, her skal ud have fat i midlet Apisinum D60 comp. Se anvisning på pakken.

Engystoltabletter kan også lindre akut. Til babyer kan tabletterne opløses i et glas med en lille sjat vand. Til småbørn kan du give en akutdosis på 1 tabler hver eller hver anden time, maks 4 gange dagligt.

Jeg vil under alle omstændigheder anbefale dig at give sund og varieret kost og supplere med nøje udvalgte kosttilskud. Det er meget vigtigt! Du kan finde mine præcise anbefalinger om kosttilskud inde på Grøn Stue. Her vil jeg blot nævne, at du bør prioritere probiotika og fiskeolie dagligt samt sunde fedtstoffer, C-vitamin, calcium og magnesium. Alt sammen har særlig betydning for huden og immunforsvaret generelt.

 

Rigtig god bedring med hende!

Kærligst
R. 

This Post Has 2 Comments
  1. Tusind tak for dit svar. Har faktisk lige været indlagt med hende da det svulmede rigtigt meget op, flere steder blev det blåt og hun havde høj feber, de kaldte det erythema multiforme…. En reaktion på et eller andet..lidt frustrerende ikke at vide hvad det kommer af og om det kommer igen.
    Tusind tak for dine råd/ anbefalinger, dem vil jeg følge.

    Mvh Joan

  2. @Joan – selv tak, det var så lidt. Det kan i så fald være pga. herpes eller anden virusinfektion. Jeg ville måske overveje at få hjælp fra f.eks. Nordic Clinic, da de råder over langt mere avancerede tests end det gængse lægesystem. Fortsat god bedring med hende!
    Kærligst R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top