skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 24 – 2012: UV-dragt

Fredagsbrevkassen Uge 24 – 2012: UV-dragt

UV-dragt

SPØRGSMÅL

Hejsa! Faldt lige over din hjemmeside og nøj der er mange gode råd og vejledninger, er helt ør i hovedet af at læse hvad man skal og ikke skal!

Man vil jo det bedste for sin guldklump.

Jeg har et spørgsmål ang solcremer.

Jeg har en søn på snart 4 mdr og vi skal til Malta på sommerferie om 14 dage også har farmand stolt været nede og købe solcreme, plejer han ikke hihi. Han har købt Nivea kids 50 men nu har jeg hørt i mun mødregruppe den er usund og læste også dit oplæg med solcremer.

Øv øv pengene ud af vinduet.. Testvinderen er kun faktor 30 er der nok når vi skal til udlandet?? Han skal jo være i skyggen meeen alligevel, synes det er en jungle….

Håber du kan hjælpe med lidt forklaring..

På forhånd tak for hjælpen.

Super fed hjemmeside

Hilsen J

 

SVAR

Kære J

Tak for dit spørgsmål om solcremer. Det ER også ret forvirrende at finde rundt i.

Ja, faktor 30 er nok til de fleste. Det er ikke så meget faktortallet, som betyder det store, mere det at man bruger NOK solcreme. Det vil sige en håndfuld pr. indsmøring. Og det er ret meget – mere end de fleste bruger. En voksenhåndfuld til en voksen og en børnehåndfuld pr. barn (cirka 20 ml).
Det betyder så også, at en bøtte solcreme ikke rækker til særlig mange indsmøringer!

En faktor 30 beskytter ikke dobbelt så godt som en faktor 15. Det betyder bare, at man kan være længere tid i solen uden at blive forbrændt.

Hvis du vil vide mere om faktortal, solcrememængder og den slags, kan du læse her på siden cancer.dk, hvad Kræftens Bekæmpelse skriver  – det er meget brugervenligt forklaret.

Generelt siger man, at børn under 1 år slet ikke bør udsættes for direkte sol, deres hud er simpelthen alt for tynd og sart. Men, det kan jo være lidt svært at overholde 100%, når man er 14 dage på Malta. Man skal også være opmærksom på genskin, især når I er ved stranden.

Jeg ville gå efter de produkter, som jeg anbefaler i min Solcremeguide.

Til solferien vil jeg generelt klart anbefale en UV-dragt, altså en badedragt med UV-beskyttelse via stoffets vævning (ikke via tilsatte kemikalier). Her kan jeg f.eks. anbefale en UV-dragt fra naturebaby.dk eller dilling-underwear.dk. Som medlem af Grøn Stue får du i øvrigt fast rabat begge steder.

Samt en solhat eller kasket i et åndbart materiale med nakkeskygge og i øvrigt hvidt, løst tøj af bomuld og/eller silke (begge dele er åndbart) med lange ærmer til sommerlivet på land. Og så en parasol eller andet, som giver skygge på stranden.

Rigtig god solskinsferie til jer!

KH Rose

 

PS
Vidste du, at du som medlem af Grøn Stue har fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig i min brevkasse i medlemsforum? Du får også 10% rabat på alle dine økologiske indkøb.
Tjek alle dine medlemsfordele ud her!

 

This Post Has 2 Comments
  1. Kære Rose
    Jeg har brugt Baby Banz uv-tøj til min datter, men ser nu du skriver om det er vævning eller kamikalier der gør tøjet solsikkert. Kan du sige noget om hvordan man finder ud af om uv-tøjet er fyldt med kemikalier? Jeg købte Baby Banz da jeg læste at deres uv-tøj var en af de bedste til at holde uv-faktoren vask efter vask. Men nu bliver jeg da lidt bekymret for om dette så skyldes kemikalier…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top