skip to Main Content

Onsdags-urten: Vild løg

Jubiii, der er vild løg (Allium oleraceum) i min lokale mini-skov, lige på den rute, hvor jeg næsten hver dag løber eller går.

Den er nem at kende på lugten. Ikke invaderende og umiskendelig hvidløgsagtig som ramsløg.
Næh, vild løg er mere raffineret, altså på sin måde. Den smager lige som mild purløg – i hvert fald indtil videre, hvor stænglerne titter frem.

Her kan du se dem i min skov. De lysegule blomster i baggrunden er ikke løg’n (hø-hø), det er kodrivere (vild primula), som jeg skrev om sidste år på denne tid. Der er sygeligt mange kodrivere i min skov! Meget særligt. Fantastisk årstid lige nu er det!!

Min skov!

Vild løg er en flerårig vækst, som senere på sommeren får nogle karakteristiske rosa-lilla kugler på toppen med en masse lilleput-bittesmå småløg. Total dukkeløg, det er meget nuttet – og de kan spises. De kan også bruges som mini-porrer.

Vild løg kan forveksles med andre typer vildtvoksende løg. Faktisk troede jeg til at begynde med, at det var skovløg, men jeg gætter klart på vild løg, fordi den har runde, hule blade – lige som purløg. Du kan se flere billeder her på danmarksflora.dk.

 

De vilde løg kan bruges grønt drys og rundt omkring på og i maden. Man kan også så dem i haven, men vildtvoksende løg er ret almindelig i det ganske danske land. Og på NOMA!

Det er løg. Det er vildt.

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top