skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 10 – 2012: Hjemmelavet dedorant

Hjemmelavet deodorant

SPØRGSMÅL

Hej Rose,

Jeg har lige lavet deoen fra dit nyhedsbrev og vil gerne vide, om det er rigtigt, at den skal være så grynet? Jeg  havde problemet, at natronen blev ved med at synke til bunds, så blev ved med at røre den op, mens kokosolien blev fast igen, men det er en meget underlig fornemmelse at tage den under armene, fordi natronen ikke er opløst – er det mening, at den skulle være det?

De bedste hilsener

C


SVAR

Kære C

Tak for dit spørgsmål om hjemmelavet deodorant uden kemi af kokosolie og natron/bagepulver (se opskriften her).

Jeg har selv bare rørt kokosolien sammen med natron, uden at smelte kokosolien. Det fungerer fint, synes jeg, og er nemmest, så det vil jeg egentlig anbefale. Den er en smule grynet, men det er mit indtryk, at natronen er ret godt fordelt, så jeg oplever ikke konsistensen som underlig.

Jeg ved, at der er rigtig mange, som er blevet glade for denne deodorant uden kemi – det er herligt! Modsat alle andre deoer, så forhindrer denne deo ubehagelig svedlugt uden at blokere svedkitlernes arbejde med at udskille miljøgifte fra kroppen. Og så er den både nem, billig og helt naturlig.

Natron kan dog virke hudirriterende, så det er ikke alle, som kan bruge den.

Kh
Roseøbte.

This Post Has 12 Comments
 1. Hej Rose. Jeg har netop fuldt din opskrift på deo, har brugt kokosolie fra Urtekram, økologisk og koldpresset. Men den er total flydende, er det meningen? Stiller jeg det i køleskabet, bliver det hårdt men er det meningen det skal stå i køleskabet så? Eller har jeg købt det forkerte kokosolie, det var temmelig flydende da jeg købte det også?

 2. @Heidi – tak for din kommentar.
  Det er, fordi det er sommer 🙂 kokosolie smelter nemlig ved den temperatur, som kommer i en varm stue ( den smelter omkring 20-28 gr.). Som regel er der køligere i en butik, men måske har den lige tippet.
  Normalt er det ikke noget problem. Du må prøve dig lidt frem, måske bliver den for hård, hvis den decideret står i køleskab.
  Kærligst R.

 3. Mit STORE spørgsmål er: Natron – hvilken bøtte skal jeg tage, der står noget forskelligt på dem. Er stoffet det der i forkortet udgave hedder E 500 ?? Jeg har fundet Urtekrams bagepulver, som også indeholder natriumhydrogenkarbonat, men det er ikke noteret som E 500

 4. Mht. at det bliver flydende:
  Den opskrift jeg har fundet, indeholder også pilerod, som jeg tror er et fortykkelsesmiddel.
  Opskriften: 6-8 Tbsp Coconut oil (solid form), 1/4 cup baking soda, 1/4 cup arrowroot powder or cornstarch (arrowroot is preferred)

  HVAD sker der ved at komme blandingen i en plastikkrukke ?

 5. @Berit – tak for dine spørgsmål. Bagepulver indeholder ikke kun natron. Jeg anbefaler at købe rent natron. Det kan du f.eks. købe i Matas. Jeg har ikke prøvet at tilsætte pilerod, men det er da et forsøg værd. Jeg anbefaler at komme deodoranten i en lille glaskrukke, men der burde ikke ske noget ved at komme den i en plastikkrukke. Hvad tænker du, at der kunne ske?
  Kærligst R.

 6. Tak for svar
  Jeg har været en tur i Matas.
  De har ikke noget der bare hedder Natron – de har noget der hedder “Tvekulsurt Natron – kemisk rent natriumbicarbonat” – er det dét jeg skal bruge?
  Det er måske ikke her, at jeg så bemærkningen om, at det ikke måtte komme i plastik, så det spørgsmål skal du bare se bort fra.

 7. Jubiiiiiiiiiiiii – NU kan jeg endelig komme i gang.
  Tusind tak for hjælpen 🙂

 8. Hej
  Jeg har brugt den hjemmelavede deo i et par uger – og en dag fik jeg pludselig meget røde og irriterede armhuler 🙁 Det var ikke i hele armhulen – kun i området hvor jeg barberer mig.
  Jeg har ikke turdet prøve den igen siden…. Jeg lavede den med kokosolie, natron og lidt majsstivelse. Kunne det være fordi natron er så basisk? Eller hvad tænker du? Tak for de mange gode råd 🙂

 9. Et par tips

  Jeg bruger shea butter i min deo, som jeg opvarmer sammen med natron og kokosolie.
  Når jeg er færdig med at lave den og har hældt den i mit glas, som jeg plejer at bruge til min hjemmelavede deo, putter jeg den i køleskabet for derefter at tage den ud.
  Når den er tøet halvt op rører jeg rundt i den og stiller den til sidst ind i mit skab på badeværelset.
  Min erfaring siger mig, at shea butter hjælper med, at deo’en forbliver cremet. Natronen falder ikke til bunds og det er en kun en lille bitte smule på overfladen, der smelter.
  Jeg skal på et tidspunkt lave flere eksperimenter derhjemme, hvor jeg f.eks. tager et par lavendelblomster og lader dem trække i olien, inden jeg blander de tre ingredienser sammen for at få en naturlig duft i min deo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top