skip to Main Content

Plan Ø – Version Vegetar #1

“Nem økologi til travle hverdage” – det lyder som et koncept, der er svært at sige nej til.
Og nu er det blevet endnu nemmere at trylle til virkelighed, endda tilsat en god portion fuldkorn.

Den magiske formular hedder Plan Ø.

Plan Ø er et samarbejde mellem brødproducenten Kohberg og helsegiganten Urtekram, som gerne vil inspirere dig til nem hverdagsmad med økologi og fuldkorn.

Og vi er helt nede på jorden, men en samling på syv økologiske hverdagsfavoritter. To gange burger, to gange pasta plus det løse. Jo, de kræsne børn og de travle voksne bliver strøget med hårene. Jeg synes, at det er et mægtig sympatisk projekt!

Hvis det lyder som noget, du kunne bruge, så vil jeg varmt anbefale dig at kigge ind på Plan Ø’s facebookside. Det er nemlig dér, det sker.

På facebooksiden kan du møde fem dejlige og helt almindelige familier, som kører med Plan Ø for fulde gardiner og deler deres tips og erfaringer. Du kan deltage i konkurrencer om de lækre og sunde madvarer og finde alle opskrifterne til Plan Ø.

Vi legede også Plan Ø herhjemme i går. Det kan man jo med god ret sige, at vi gør hver dag. Men i går prøvede vi noget virkelig grænseoverskridende. Vi fik burgers!

“Mor, har vi egentlig nogensinde fået burgere til aftensmad før?” – spurgte min ældste datter, mens hun dansede ellevild rundt i stuen, efter at vi havde overbragt den revolutionerende nyhed om dagens menu. Hun er 12 år. Øh bøh, og jo, altså, helsemutter her mener nu nok, at vi engang i 2007 fik noget, der med lidt god vilje kunne kaldes burger.

“Og vi fik det jo også engang på Mc Donalds!”
 Jo tak, jeg husker det godt. Det var sidste år, da vi var på efterårsferie, og virkelig skulle bryde vores økogrænser ved at købe take away på Den Gyldne Måge. Tre ud af fire i familien endte med væmmelig maveinfektion dagen derpå, så flot.

Men nu havde vi jo fået denne her pose med Rustikke Burgerboller og diverse accessories til at pimpe burgeren med. Og vi kører vegetarisk koncept, så det skulle jo være en VEGETAR-burger.

Derfor må vi tænke kreativt. For seks ud af syv opskrifter i Plan Ø er ikke vegetariske. Men pyt, så er der plads til at improvisere.

Derfor vil jeg på mandag og de næste seks mandage her på bloggen give dig opskrifter på Plan Ø Version Vegetar – altså opskrifterne fra Plan Ø, men i vegetarisk version og med endnu mere grønt. Ja, en lille serie, det er så hyggeligt.

Vi skal blandt andet forlyste os med chili sin carne, tofu med broccolisalat og spaghetti med tryllesovs.

For sørensen, den smagte godt, den vegetarburger! Du kan godt glæde dig.

Indtil da kan du fornøje dig med alle herlighederne med Plan Ø’s gode og nemme opskrifter. Du finder dem her.

Hvad er yndlingsretten hjemme hos jer, når I skal have nem aftensmad med økologi og fuldkorn?

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 4 Comments
 1. Fuldkornspasta med æg, ost og finthakkede grøntsager væltet sammen i en gryde. Det er helt sikker ikke det sundeste med det er bedre end så meget andet:)

  Ynglingtilbehøret er i øvrigt en hjemmegjort hybenmarmelade med inspiration herfra:)

  1. @Signe, det lyder da ret så sundt med den vælte-sammen-gryde.
   Jeg er bare nysgerrig, hvordan gør du med ægget, altså slår det bare ud i gryden så det blander sig godt ind i helheden?

   Godt at I også har opdaget hybenmarmelade/-kompet, mums.

 2. Vi er også på tomatsuppen med pasta og har brugt den længe som en af “underskudsretterne”.

  En anden tilbagevendende favorit er pasta i pande med tøm-køleskabet grønt. Div. grønt snittes og svitses. Frisk fuldkornspasta koges og vendes med grøntsagerne, krydderier og en sjat tamari eller fløde (eller begge). Særligt velegnede grøntsager er porrer, svampe, squash, rød peber og revede rodfrugter.

  1. Kære Dorte
   Dejligt, at “underskudsmad” ikke behøver at være spor underskudsagtig. Tomatsuppe er da mægtig fint 🙂
   Vi plejer også at tømme køleskabet om tirsdagen, fordi vi får friske forsyninger af frugt og grønt onsdag.
   Ikke sjældent står den på alt-i-en-gryde-suppe om tirsdagen. Af og til skærer jeg en humpel tofu i små tern og rister dem på panden, smager godt som drys og proteintilskud til suppen. En håndfuld skyllede, røde splitlinser eller kogte kikærter fra fryseren ses også jævnligt i suppen…..
   kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top