skip to Main Content

Sweet Dreams

Nu bliver jeg nødt til at afsløre noget, som jeg ikke er voldsomt stolt af.

De kloge siger, at din madras skal skiftes i hvert fald hvert 10. år. Både for din rygs skyld og for at forebygge husstøvmideallergi.

Min madras nærmede sig imidlertid sølvbryllupsalderen! Så er det sagt.
Min kærestes madras var bare af udefinerbar oprindelse, virkelig lousy.
Og min ældste datter var simpelthen vokset ud over fodenden af sin madras, som om muligt var endnu ældre end min. Ssssshhhh…..
Den eneste, som gik fri, var yngstedatteren, som sover sødt på sin kapokmadras.

Ergo, der blev sparet sammen længe og en dag drog den lille økofamilie ud i den store verden på madrasindkøb. Selvfølgelig økologisk madrasindkøb.

Med mor bag tastaturet blev der researchet. Valget faldt på bioFUTON 5.0 fra Blue Moon på Frederiksberg, for der fik vi god kvalitet til en god pris.

En bioFUTON er fyldt med uld, naturlatex, kokos og økologisk bomuld. En dobbeltmadras vejer et ondt år, men den er SÅ lækker og VARM at sove på. Man kan vist nok få den med hestehår i stedet for kokos.

Min store datter insisterer på at sove på gulvet – eller noget der ligner – så valget faldt på en tatami (japansk gulvmåtte i flet) og en futonmadras. Modellen hedder DW2, den kan ikke ses på hjemmesiden, men kan bestilles.

På en tatami kan man bruge en tyndere futonmadras, derfor valgte vi DW2-modellen. Den var billigst og god til formålet. På en lamelsengebund skal man op i en højere kaliber á la den model 5, vi voksne valgte.
Så nu sover ældstebarnet på japansk og elsker det.

Du kan læse mere om madrasserne hos den tyske producent Futonwerk.

Hvis du bor i nærheden af Århus, kan du – sandsynligvis – prøve madrasserne hos Futonhouse. Lige nu står der godt nok på deres hjemmeside, at deres DX-modeller er med økologisk bomuld. Shame, det er de ikke. Det er DW-serien, som er økologisk.

Typisk, man skal bare undersøge alting selv….

This Post Has 11 Comments
 1. Åh det bringer minder – da jeg var gravid med Emsen købte jeg en blue moon futonmadras- med uld og boumuld i 9 lag husker jeg( uden latex)
  – den sov jeg på gulvet med læææænge -men da jeg kom hjem fra hospitalet ( med ks ar) mente min mor at jeg skulle flytte fra gulv til seng -så vi fik samlet en seng og bugseret den meget tunge madras op 😉
  Den holdt vel en 8 så synes jeg den var lidt flad og jeg købte en af skummdrasserne fra Ikea – den har så holdt 9 år og synger på sidste vers..
  Jeg kunnne bestemt godt være fristet til den model I har købt- den ser skøn ud!
  Problemet er bare jeg har en arkitekttegnet seng fra 50erne som kun er 195 lang
  – så det skal være en skum/ltex madras der kan afkortes…..

 2. Jeg tror de laver dem på bestilling, man kan sikkert sprøge om den kan afkortes. Og så er den jo betydelig mere blød i det end en sprinmadras. Måske kan den i virkeligheden ‘klemmes lidt’ hvis du vælger en på 200. DW 3 og 4 kan også bruges på en lamelbund, så vidt jeg husker. De er lidt hårdere end DW 5’eren (og lidt billigere).

 3. Tak for info- har det helt sikkert med i overvejelserne …;) for de ser altså fede ud 🙂
  ellers bliver det den her fra Ikea
  – den tror jeg også er OK men ikke øko desværre
  SULTAN EDSELE
  Latexmadras med naturlatex, uld og bomuld

 4. Ja, det kan jeg godt forstå! Og så er det jo altid en meget god idé at prøve madrassen inden køb.
  Jeg var ret vild med, at vores madras ikke lugtede af kemi, da den blev pakket ud.

 5. Hej Rose,
  Vi går også og overvejer en økologisk futon fra futonwerke, men vi er lidt i tvivl om nogle ting, som du måske kan svare på.
  Hvordan går det, at ligge på siden, når nu madrassen er så hård? Jeg kan ikke falde i søvn, medmindre jeg ligger på siden, mens at min kæreste foretrækker at ligge på ryggen.

  Mvh Frigga

 6. @Frigga – jeg kan også kun falde i søvn på siden, og det går fint. Det kan være en rigtig god idé at teste madrasserne, inden man køber. Det er så forskelligt, hvad man ligger godt på. Og igen; køb ikke en dobbeltmadras, den er umulig at vende (den er for tung). Og hvis man er meget sensitiv, kan det godt være irriterende at dele madras.

  KH Rose

 7. Hej Rose,
  Jeg er på jagt efter en bæredygtig seng fri for ubehagelige stoffer af nogen art til vores søn, som skal i “voksenseng”. Jeg har dog virkelig svært ved at finde én, som lever op til vores krav. Kan du mon hjælpe os på vej?
  På forhånd tak og mange hilsner,
  Diana

 8. @Diana – det bedste ville være en svanemærket seng, men ja, det er svært at opdrive. Bæredygtighed handler om FSC-mærket træ eller nordisk træ – eller genbrug! Sundhed handler om at træet er så ubehandlet som muligt, evt. med svanemærket lak eller maling. Prøv måske sovgodt.dk.
  KH Rose

  1. Hej Rose,
   Tak for hurtigt svar! Jeg forsøger at finde en svanemærket seng – og gi’r en melding, hvis det lykkedes. (-: Tak for linket.
   Kh og go’ dag,
   Diana

 9. Hej og tak for anbefalinger af madrasser. Jeg skal selv ud at købe en ny madras – og meget gerne futon. Er I stadig tilfredse med jeres fra Blue Moon? For så skulle vi måske derhen og kigge lidt. På forhånd tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top