skip to Main Content

Med favnen fuld af jordbær

I går tog min ældste datter Mia og jeg den direkte vej fra marker til maver. Men favnen og munden fuld af søde, økologiske jordbær.

Det er en sød fornøjelse at plukke jordbær, når man samtidig må tage adskillige smagsprøver. Det er obligatorisk. ÅH – sommer, der var du!

Nu ikke noget med at vælte rundt i bilen på hjemturen!

Seks kilo virkelig virkelig velsmagende økojordbær fra Bakkegården ved Gyrstinge, lidt uden for Ringsted  er hjembragt, nippet og nedfrosset.

Størstedelen af dem ryger nok i morgensmoothies. Lad se, hvad vi finder på.

OG – en lille skålfuld grønne jordbær. Det skulle være hot. De var i hvert fald til at få i Irma for nylig (stadig?) og var omtalt hos Økologisk Landsforening, som her giver masser af inspiration til lækre småretter med grønne jordbær. Jeg skal nok komme med en update!

Faktisk var de berømte grønne jordbær netop fra Bakkegården! Der er virkelig sket meget hos Bakkegården i løbet af de par år, vi har haft vores årlige jordbærplukningsudflugt. Udvidelse, flere afgrøder, 10(!)-doblet omsætning. Gode folk, økopassion og en dejlig rar stemning, det mærkes.
Bakkegården ligger i bedste Morten Koch stil på en bakketop (no surprise), med bindingsværk og gårdbutik i den ældste længe fra 1700-hvidkål (og det er ganske vist!). De varmeste anbefalinger herfra.

Sæsonen for jordbærselvpluk synger desværre på sidste høstsang. Om en lille uges tid er årets jordbæreventyr forbi.

Deres kartofler var usædvanlig gode (sorry Årstiderne, mega meget bedre end dem, vi har fået fra jer på det seneste), superfrisk og delikat spinat, fede ærter – åh, det gør mig så glad. Lidt, men virkelig godt.
Senere på sæsonen lover Bakkegården majs og tomater (nej, ingen hindbær i år).

SÅ meget faglig jordbærglæde kan ikke købes for penge!

Men hvordan er det nu – må babyer få jordbær? Læs det detaljerede brevsvar her.

Du må gerne fortælle om DIT yndlings øko-selvpluk-sted eller din lokale pusher af giftfri bær.

Find flere af dem på den økologiske Stalddørslisten på ecoweb.dk eller i denne supersøger hos Økologisk Landsforening.

PS. Vil du have mere inspiration til naturlig sund og grøn livsstil for hele familien? Så er mit nyhedsbrev noget for dig. Tilmeld dig her på siden, øverst til højre, og få gratis “Kloge kvinders guide til bedre familliehelse” i din indbakke, når du tilmelder dig. Du får også gode tips hver dag på min facebookside.

This Post Has 5 Comments
 1. Ummmmmm jordbær. Mindst en gang om året har vi jordbærfest hvor Carl-Gustav spiser alle de jordbær han kan proppe i sig og at se saften løbe ned af hans kinder mens små vellydsgrynt åbenbarer sig for ørerne – DET er lykke!

  Vi har plukket fra holtgaard de sidste fem år og for jyder er det et slaraffenland af økologiske herligheder – ærter i store poser og kartofler er også at få fat på der. Se http://www.holtgaard.dk. Vi har været heldige at snuppe 15 kilo jordbær fra i går en tidlig morgen til den latterligt lille pris af 5 kroner bakken – direkte i fryseren med dem røg de!

  Vi er nu oppe på 40 kilos frys og efter at have givet min mor og bedsteforældrene lander vi på 30 kilo. Hundbær har vi ikke selv kunnet plukke i år desværre men vi har købt ti kilo økologiske fra vores hindbærpusher der har bier og derfor ikke sprøjter ….

  ALt i alt har vi købt 50 kilo bær for 1200-, og det er langt billigere end de økobøkoanglafrost vi lapper i os fra qvikly og som vi må supplere med alligevel og køber når de er på bud. Et skøn over vores bærbrug siger 80-90 kg for os tre og jeg tør slet ikke tænke på hvordan det bliver når Ville vokser sig stærk og der forhåbentligt kommer en treer engang ….. 😉

  Nu mangler vi at plukke 10-20 kilo blåbær på den jydske hede i slut september og så kommer der jo hyben. Vi får solbær fra min mor, men de er ikke så nemme at få brugt som de andre bær, da Carlen finder dem for stærke i smoothies 🙁 SÅ opskrifter med solbær uden sukker modtages med kyshånd 🙂

 2. @ Katrine, tak for din kommentar, hvor lyder det skønt, og hvor er I da bare flittige.

  Jeg glæder mig også som et lille barn til at plukke blåbær (og måske kantareller) i Småland. OG købe en stor ladning frosne øko havtorn, det savner jeg!

  Tak for det jyske link!

  Jeg er stadig på udkig efter sjællandske øko-selvpluk-hindbær.

  Jeg hamstrer groft bær på frost, når Irma har 3 poser for 50-. Også af og til på irmatorvet.dk, leverer i hele landet.
  Gad vide hvad de tænker i min lokale Irma, når jeg står der med mine cirka 18 poser frosne bær…… hvis der så samtidig er tilbud på frosne øko grøntsager, så går det helt agurk. Må snart se at få en kummefryser!

  Solbær ER stærke i smagen, det synes jeg også, men det skulle vist være noget af et superbær. Jeg har det lige i baghovedet. Måske i smoothie-is med banan og olie, så kulden kan tage noget af smagen?

 3. Vi var forbi Ventegodtgård (nord for Køge) og plukke jordbær i sidste weekend. Helt afsindig fantastisk,

 4. Lidt for hurtig til at sende :). Men de smagte dejligt. Vi plukkede kun 3,2 kilo, da vores fryser er lille og der er en 2-årigs tålmodighed også. Så det passede dejligt sammen :).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top