skip to Main Content

Onsdags-urten: Chokolademynte

Et af mine yndlingssteder hos Peddersen og Findus er dér, hvor Findus vil plante frikadeller i køkkenhaven. I sandhed en evergreen.

Men nu er spørgsmålet så: Kan man dyrke After Eight i en urtepotte?
Tjhoooo, chokolademynte er ikke noget ringe bud.

Mentha piperita Chocolate er dens fulde navn. Ugens urt er således en dessert-urt, som også kan bruges til drinks og te. Nej desværre, den smager ikke som et stykke Marabou, den har bare en diskret eftersmag af After Eight.

chokolademynte
Jeg har overvejet længe, hvor den kunne få lov at folde sig bedst ud, og svaret åbenbarede sig pludseligt:

Raw After Eight kage fra min yndlings-kagebog; Raw Cake af Caroline Fibæk.
Indrømmet, kagerne kan godt løbe op i trecifrede beløb, inden man overhovedet har nået at trykke “blend”, men de smager guddommeligt (især Ganache a trois, en trippel chokoladekage, dén ultimative chokoladedrøm!!).
Intens nydelse er de, og betydelig sundere end bagerens brunsviger.

Og sørme om ikke opskriftenAfter Eight Kage ligger inde hos Netspiren.dk!

Jeg havde ikke noget pebermynteolie, og kagen kan fint laves uden, bare med lidt ekstra mynte. Hvis kakaosmørret er svært at få blendet, kan man smelte det først meget forsigtigt i vandbad.

Jeg synes generelt, at opskrifterne i Raw Cake er for søde (og jeg har ellers en monstersød tand), så jeg brugte 2 spsk agave til bunden og 4 spsk til cremen. Det er virkelig synd at spise kagen, før den er HELT kold. Man kan bruge mange slags mynte, jeg tog 2/3 chokolademynte og 1/3 pebermynte.

De hakkede paranødder i bunden er meget vigtige, det giver sådan en god tekstur. Man kan også bruge almindelig kakao, så er kagen bare ikke fundamentalistisk rå.
Næste gang vil jeg forsøge at erstatte nogle af cashewnøddderne med (usaltede!) pistacienødder, for farvens skyld.

PS. Husk, at mynter breder sig som død og kritte i køkkenhaven …

This Post Has 4 Comments
  1. Hvorfor har jeg aldrig hørt om denne fantastiske urt før? Som stor fan af både chokolade og mynte kan det kun gå for langsomt med at få anskaffet sådan en.

    Men hvor fås den? Skal man til en planteskole, for jeg har da aldrig set den hos grønthandleren eller i et supermarked.

  2. @ Dorte, jeg kendte den heller ikke, men fik den for nylig i en krydderurte-“sammenplantning”, som – om jeg husker ret – var købt på en planteskole.

    Der var flere spændende sager. Også solbærsalvie – uhm! Skøn duft, kraftig urt. Har dog ikke helt fundet ud af (endnu!), hvor den gør sig bedst.

  3. Jeg har set chokolade mynte i plantorama, men pas på sæt den afsides i en lukket plantekasse den breder sig helt vildt, selv til andre kasser har den formeret sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top