skip to Main Content

Onsdags-urten: Chokolademynte

Et af mine yndlingssteder hos Peddersen og Findus er dér, hvor Findus vil plante frikadeller i kÞkkenhaven. I sandhed en evergreen.

Men nu er spÞrgsmÄlet sÄ: Kan man dyrke After Eight i en urtepotte?
Tjhoooo, chokolademynte er ikke noget ringe bud.

Mentha piperita Chocolate er dens fulde navn. Ugens urt er sÄledes en dessert-urt, som ogsÄ kan bruges til drinks og te. Nej desvÊrre, den smager ikke som et stykke Marabou, den har bare en diskret eftersmag af After Eight.

chokolademynte
Jeg har overvejet lÊnge, hvor den kunne fÄ lov at folde sig bedst ud, og svaret Äbenbarede sig pludseligt:

Raw After Eight kage fra min yndlings-kagebog; Raw Cake af Caroline FibĂŠk.
IndrĂžmmet, kagerne kan godt lĂžbe op i trecifrede belĂžb, inden man overhovedet har nĂ„et at trykke “blend”, men de smager guddommeligt (isĂŠr Ganache a trois, en trippel chokoladekage, dĂ©n ultimative chokoladedrĂžm!!).
Intens nydelse er de, og betydelig sundere end bagerens brunsviger.

Og sÞrme om ikke opskriften pÄ After Eight Kage ligger inde hos Netspiren.dk!

Jeg havde ikke noget pebermynteolie, og kagen kan fint laves uden, bare med lidt ekstra mynte. Hvis kakaosmÞrret er svÊrt at fÄ blendet, kan man smelte det fÞrst meget forsigtigt i vandbad.

Jeg synes generelt, at opskrifterne i Raw Cake er for sÞde (og jeg har ellers en monstersÞd tand), sÄ jeg brugte 2 spsk agave til bunden og 4 spsk til cremen. Det er virkelig synd at spise kagen, fÞr den er HELT kold. Man kan bruge mange slags mynte, jeg tog 2/3 chokolademynte og 1/3 pebermynte.

De hakkede paranÞdder i bunden er meget vigtige, det giver sÄdan en god tekstur. Man kan ogsÄ bruge almindelig kakao, sÄ er kagen bare ikke fundamentalistisk rÄ.
NĂŠste gang vil jeg forsĂžge at erstatte nogle af cashewnĂžddderne med (usaltede!) pistacienĂždder, for farvens skyld.

PS. Husk, at mynter breder sig som dĂžd og kritte i kĂžkkenhaven …

Forestil dig 


  • at du uden de store anstrengelser ved prĂŠcis, hvordan du skal lave en sund og lĂŠkker madpakke, som dit barn glĂŠder sig til at skulle spise
  • at du har knĂŠkket koden til at fĂ„ dit barn til at spise flere grĂžntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme pĂ„ rugbrĂždet
  • at du bliver bedre til at planlĂŠgge dine indkĂžb og lave store portioner af bĂžrnevenlig mad, som du kan have pĂ„ lager til travle dage

Lyder det som ren ĂžnsketĂŠnkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sÊtter det i system, sÄ du ikke igen og igen stÄr der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtÞr gulerod og nogle pÞlsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
SĂ„ vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 4 Comments
  1. Hvorfor har jeg aldrig hÞrt om denne fantastiske urt fÞr? Som stor fan af bÄde chokolade og mynte kan det kun gÄ for langsomt med at fÄ anskaffet sÄdan en.

    Men hvor fÄs den? Skal man til en planteskole, for jeg har da aldrig set den hos grÞnthandleren eller i et supermarked.

  2. @ Dorte, jeg kendte den heller ikke, men fik den for nylig i en krydderurte-“sammenplantning”, som – om jeg husker ret – var kĂžbt pĂ„ en planteskole.

    Der var flere spĂŠndende sager. OgsĂ„ solbĂŠrsalvie – uhm! SkĂžn duft, kraftig urt. Har dog ikke helt fundet ud af (endnu!), hvor den gĂžr sig bedst.

  3. Jeg har set chokolade mynte i plantorama, men pas pÄ sÊt den afsides i en lukket plantekasse den breder sig helt vildt, selv til andre kasser har den formeret sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. KrĂŠvede felter er markeret med *

Back To Top