skip to Main Content

Vi stak af…..

Min kæreste og jeg stak af i fredags. Til et hemmeligt badehotel. Bare et døgn, kun os to. For at fejre, at vi lige om straks har været kærester i fem år.

Det var simpelthen så drømmeagtigt skønt. Og – i al fortrolighed, guess what – sådan har det bestemt ikke altid været, når vi har været på kærestetur (!)

Vi var i vandet to gange, og det var gyseligt koldt og superfriskt. Holdt i hånd (altså ikke i vandet!) og kyssede og spiste alt det, vi ikke plejer. Så megen nydelse på så kort tid….

Vi havde egentlig tænkt, at vi skulle spise på restaurant om aftenen (det sker kun sjældent) og nyde, at der ikke sad/stod/hoppede/kravlede en topenergisk 2-årig ved siden af.
Men det er liiiidt svært at finde servering af noget, der ligner hæderlig vegetarmad. Nej, en vegetar spiser altså ikke fisk!

Og vejret var fænomenalt, stranden hev i os….. så vi tog en impulsiv beslutning, greb den medbragte flaske Crement de Loire og to plastikkrus, købte en almindelig dødelig vegetarpizza (der sker endnu sjældnere) og delte begge dele i klitterne sammen med den milde aftensol – og en Hansen-is på vej tilbage til hotellet. Topromantisk, fjollet og alt sammen virkelig…. sjældent!!
Total rasmus-modsat hverdagens trummerum.

På hjemturen næste dag slog vi et smut (okay, en lang omvej) omkring den Plumske Fuglebjerggård. Spændende sted med salg af livskraftige økoplanter, en overdådighed af tomater og chili, tusindvis af små dåser i marokko-look med krydderurteblandinger til salg, ølbryggeri, små dannebrogsflag i indkørslen, bageri, økotoilet, et væld af folk, kort sagt masser af liv.

Sådan måske lige en anelse for meget liv.

Vi fik nemlig æggemad til den rørende pris af 40,- for et sindsygt godt stykke rugbrød, en overdådighed af hjemmerørt majonæse, friskhøstet purløg og så to æg, som man på ægte NOMA-maner selv skulle knække og brække ved bordet i den voldpittoreske gårdsplads. Plus ugens uundgåelige hyldeblomstdrik. MEN!


Klonk!
Splat!
Erhmmm….  og ud splattede vandig væske, rødlig æggeblomme og umiskendeligt et, om end lille, kyllingfoster, anslået alder 11 dage.
Klonk, andet æg ligeså.
Jeg afslørede mig i al min urbane uvidenhed og spurgte de søde damer ved nabobordet, om det nu var øhhmmm meningen?! Nej da, hun havde skam fået byttet 5 æg, før der var bingo og blomme.
De påstår ellers at have styr på det. Nå, hvor der handles, der spildes….. eller noget!

Min søde vegetarkæreste var her stået af for længst og endt op med at konvertere til en ostemad (for øvrigt en fnuglet skøn rygeost). Jeg var som sædvanlig stædig og fik omsider to spiselige æg af de slet skjult rødmende køkkenpiger. Æggene kom tydeligvis fra af en anden planet end dem fra supermarkedet og smagte mildt og dybt. Men billedet af kyllingefostret sidder stadig på nethinden og spøger….

Bagefter delte vi nationens største stykke rabarberkage med overjordisk flødeskum – og lidt flere kys……

Det er en god ting at stikke af en gang imellem. Med og uden æggemadder.

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 4 Comments
 1. Ups da..-ikke god med de æg.. Herhjemme har vi kun 8 høns, men vi har også haft præcis samme problem her de sidste dage..-ikke sjovt at slå sådan et æg ud med et kyllingefoster i 🙁 – så mister man ligesom appetiten.. Lyder ellers som en skøn overnatning i har haft <3

 2. Altså lige bortset fra det med æggene, så lyder det som en fuldstændigt fantastisk og vidunderlig minibreak:-) Når vi gør det, så føles det tit som om vi har været på en længere ferie, når vi endelig kommer hjem igen. -Også selvom vi reelt kun har været afsted i et døgns tid. Forunderligt…
  Tillykke med de fem år!

 3. Tak 🙂
  Ja, jeg følte også, at vi havde været væk mindst 5 dage, selv om det bare var et døgn.
  Sådan helt drømmeagtigt.
  Og en liiiidt hård landing i den hjemlige trummerum (!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top