skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 14 – 2016: A-Derma Exomega

Fredagsbrevkassen Uge 14 – 2016: A-Derma Exomega

A-Derma Exomega – er det et godt valg til tør hud hos baby?

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Jeg vil lige høre om A-Derma exomega kan anbefales til babys tørre hud. Jeg kan se rundt på nettet at mange mødre anbefaler den creme til tør hud og eksem. På apoteket har de også anbefalet den til mig og har nu købt og brugt den.

Jeg ville lige teste den på kemiluppen efter brug og der anbefaler de den ikke pga et hormonforstyrrende stof. J

eg sagde det på apoteket men hun sagde at det var meget lidt der var og at det var mængden som var afgørende for hvor usundt det var.

Så nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre.

Hvad mener du om denne creme som bliver anbefalet af mange mødre?

Mvh Kristina

 

SVAR

Kære Kristina

Tak for dine spørgsmål om A-Derma Exomega og tør hud hos baby.

A-Derma Exomega er en produktserie. Den indeholder flere cremer, så jeg ved ikke, hvilken specifikt det er, du spørger til.

Lad os f.eks. kigge på A-Derma Exomega D.E.F.I. creme, som er en steril creme til atopisk tør hud.

Den ingrediens, der er næstmest af i produktet, er en petrokemisk olie. Denne type olier er restprodukter fra olieindustrien, en slags plastikolie. De lader ikke huden ånde særlig godt. Der er flere af denne type olier i cremen.

Jeg anser det for mere problematisk, at cremen indeholder flere silikonestoffer i relativt stor mængde. Det er uvist, hvordan silikonestoffer optages i kroppen og påvirker os. Man ser, at silikonestoffer ophobes i naturen, f.eks. i fisk, hvor de er meget vanskelige at nedbryde.

Cremen indeholder også BHT, Disodium EDTA og Laureth 7, som er miljøbelastende.
BHT er også mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Så alt i alt er der ret mange problematiske stoffer i en samlet ret stor mængde i denne creme.

A-Derma Exomega Creme (den ”almindelige”) indeholder en del af de samme stoffer inkl. BHT samt Chlorphenesine, som kan give kontaktallergi.

Jeg er ikke enig i apotekerdamens betragtninger om skadelig effekt fra hormonforstyrrende stoffer. Det er simpelthen ikke korrekt, hvad du har fået oplyst.

Det er sådan, at normalt er reglen ”jo mere, jo værre”, når vi taler om et stofs toxiske effekter. Men sådan forholder det sig ikke med hormonforstyrrende stoffer. De er mere tricky. For her er reglen, at små mængder ikke nødvendigvis gør mindre skade. De gør bare anderledes skade.
Det er vigtigt at forstå.

Og derfor er det absolut relevant at interessere sig for små mængder. Desuden skal man huske, at vi ved så uendelig lidt om, hvordan forskellige hormonforstyrrende stoffer virker, når de optræder samtidig, selv i ultrasmå doser. Faktum er, at vi alle udsættes for en liflig cocktail af hormonforstyrrende stoffer, der virker samtidig. Hver for sig i små mængder, som måske ikke er skadelige, men når de optræder samtidigt, ser man ofte skadelige effekter – såkaldt cocktaileffekt.

Hvis du vil vide mere om hormonforstyrrende stoffer, kan du med fordel lytte til dette tema:
Hormonforstyrrende stoffer i din hverdag. 

Det lyder som om du blot er på udgik efter lindring af tør hud hos dit barn.

Jeg ville fokusere på at opbygge huden indefra ved at give nok sundt fedt.

Du kan med fordel duppe de tørre områder 1-2 gange dagligt med GLA fra ren kæmpenatlysolie. Det er også ret effektivt ved eksem (PS – jeg får ingen procenter eller noget for at linke).

I dette tidligere brevkassesvar giver jeg gode tips om lindring af tør hud hos baby. Det kan du med fordel læse.

Hvis du har brug for tips om naturlig lindring af børneeksem, kan du læse mine gode råd her inde på den landsdækkende kampagne Astma & Allergi, hvor jeg fungerer som ekspertblogger.

Endelig vil jeg varmt anbefale dig at få fingre i min bog BABY, hvor du får alle mine anbefalinger om naturlig sund mad, kosttilskud, udstyr, tøj og naturlig lindring af sygdomme, alt sammen til det lille barn under 1 år.

Kærligst

Rose

This Post Has 4 Comments
  1. Og jeg tilføjer med glæde at Olivias Tryllecreme har gjort det af med røde knopper og tør hud på min søns kinder. Tak for bogen – eller bøgerne 😉

  2. Hej Rose,
    Søger et alternativ til ‘den alm. EXOMEGA’ til brug af hele familien?
    KH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top