skip to Main Content

En dag på arbejde … – med Rose Maimonide

En Dag På Arbejde … – Med Rose Maimonide

Livet som selvstændig

Jeg har lyst til at tage dig med mig en dag på arbejde.

Mit arbejdsliv er anderledes end de flestes, fordi jeg arbejder hjemmefra som selvstændig og lever godt af det, primært via min online medlemsklub Grøn Stue.

Jeg møder mange, som giver udtryk for, at de længes dybt efter netop den arbejdsform.

Så hvordan ser en typisk arbejdsdag egentlig ud?

For mig er den et fint miks af rutiner og et varieret væld af småopgaver, som alle indgår i en større meningsfuld helhed.

 

livet som selvstændig

 

Jeg står typisk op ved 6-tiden. Jeg er A-menneske og går tidligt i seng. Der er simpelthen som regel ikke mere batteri på min indre Duracelkanin, når klokken har rundet de 21…

De fleste dage i ugen er det min mand Magnus, som henter og bringer vores datter Mirjam i børnehaveklassen. Han er klart mere ekstrovert end mig, så den ordning passer os begge fint, som det er nu. Så her til morgen han tager sig 100 % af alt ifht. Mirjam. Jeg kan bare være, nusse rundt og hygge.

Denne helt almindelige tirsdag begynder jeg som altid med saften af ½ citron i en sjat vand, efterfulgt af et stort glas lunt vand. På den måde vågner mit system og bliver rehydreret.

Dernæst laver jeg et lille 10-minutters morgenprogram inde på mit kontor, hvor jeg i stilhed mærker min krop igennem med små energistræk og afspænding. Så har jeg en fornemmelse af, hvordan min krop har det netop i dag, og kan navigere efter dét.

Min morgenmad alle ugens dage elsker jeg højt; en sund tyk smoothie med bl.a. frosne bær, proteinpulver (fordi det er nemt), olivenolie – og knas på toppen.

Vores morgener herhjemme er lange og rolige. Virkelig. Vi tænder et stearinlys, spiller Musicure på DC (ja, så gammeldags er vi), tager os god tid, kræser om morgenmaden og serverer i smukt service. Den omhu og ro betyder ekstremt meget for os alle tre.

I dag er det min mand Magnus’ tur til at hente og bringe,

I dag har jeg lyst til en løbetur, så jeg springer morgenbadet over og hopper direkte i løbetøjet.
Omkring kl. 7.30 tænder jeg computeren og sætter mig til rette (på min store pilatesbold i øvrigt) med dagens andet store glas japansk grøn te.

 

livet som selvstændig

 

Ofte lægger jeg ud med at scanne min indbakke og de sociale medier. Det synes jeg er hyggeligt og giver et godt overblik. Jeg får omkring 100 mails og beskeder hver dag, så der er nok at se til …
Antallet af adviseringer på facebook er jeg holdt op med at tælle!

Og så går jeg i gang med at svare på det sidste døgns spørgsmål fra de over 700 medlemmer på Grøn Stue. De har fri og ubegrænset adgang til at få personlig vejledning fra mig inde på Grøn Stues forum og meget livlige facebookgruppe. Jeg bruger i snit et par timer hver dag på at svare på spørgsmål. Det er omdrejningspunktet i min arbejdsdag.

Jeg elsker den nære udveksling af viden, tips, erfaringer og støtte, som finder sted på Grøn Stue. Der er i høj grad tale om en samskabelse, fordi mange af medlemmerne bidrager yderst aktivt.

I dag svarer jeg på spørgsmål om skimmelsvamp (virkelig en gyser!), ulddragt til baby, stave af aktivt kul til at rense drikkevandet, kalorierig mad til voksne, miljømærket gulvlak, laks og deodorant uden kemi.

Hver dag får Grøn Stues lukkede facebookgruppe ”members only” en håndfuld anmodninger om medlemskab. Jeg byder nye medlemmer hjerteligt velkommen og sender en venlig besked til dem, som jeg ikke kan finde i medlemsdatabasen.

Jeg læser en lang og spændende tråd inde i facebookgruppen med nuancer i debatten om kødindtag kontra vegetarisk kost. Jeg forundres og frydes dagligt over, hvor mange kompetente medlemmer, der er på Grøn Stue, og hvor gavmildt de deler ud af deres erfaringer og viden.

Flere spørgsmål; om uldtæpper, om gulvbelægning, økologisk tøj til kvinder, aktivitetsstativ til baby, probiotika, hylder, fibre til små børn, sutter uden kemi, bagesten, mere skimmelsvamp, refluks, økologiske mandler og makeup.

En del gange henviser jeg til e-guides inde på Grøn Stues forum, hvor der allerede findes svar på spørgsmålet. Det er nemt for mig at give præcise links, fordi jeg har det store forkromede overblik over indholdet, som er akkumuleret henover de sidste 4 år. Mange medlemmer er rigtig gode til at finde hjælp til selvhjælp og på den måde få løst deres udfordringer med det samme.

Skal lige ud og se til vasketøjet.

Bruger lidt tid på sidste etape af dejen til et Emmerbrød. Jeg er ved at finpudse opskriften til næste måneds tema på Grøn Stue, nemlig e-bogen BAGT! Bagning kun med surdej er lidt af en kunst, så det er skønt at have knækket koderne til velsmagende bagværk med sprød skorpe og luftig krumme.

 

livet som selvstændig

 

Tilbage til computeren. Opdager til min store jubel, at et medlem helt frivilligt har lavet en supercool oversigt med alternativer til dåsemad og de gode produkter på dåse. Alle medlemmerne kan tage et kopi af den brugervenlige oversigt og have på deres telefon. Jeg er helt paf og dybt taknemmelig.

Ser til vasketøjet igen. Elsker faktisk de her små mikropauser, hvor jeg lige kommer op og bevæge mig lidt.

Inde på forum opdaterer jeg lidt i de mange e-guides. F.eks. har et medlem givet et godt tip til et ”mirakelmiddel” til lindring af tandfrembrud. Det ryger ind i ”Problemknuseren”.

Så er det tid til at svare på spørgsmål inde på Grøn Stues forum.

Men først skal jeg have en kop kaffe! En æggelatte, som jeg stornyder hver eneste formiddag uden undtagelse. Ahhhhh!

Der er spørgsmål til mig om legetøj uden kemi, download af Dit sunde barn – sådan! som e-bog, sunde fedtstoffer, superfood, kosttilskud til gravide, sutter uden kemi og køb af min bog BABY.

Indimellem zapper jeg lidt rundt i min indbakke, på Instagram og i mit newsfeed på facebook. Jeg har opdaget, at jeg fungerer godt med den ”mikrovariation”.

Jeg kigger også indenfor i et par bæredygtige webshops og får nye længsler. Jeg er altså vild med at shoppe og elsker, at der efterhånden er så mange både bæredygtige og smukke alternativer. Og blomster – fast inventar på mit kontor!

 

livet som selvstændig

 

I dag er også dynevaskedag. Jeg vasker vores dyner hver 3. måned. For at huske det, vasker jeg dem, når der kommer børnepenge. Den slags små finurlige huskesystemer fungerer virkelig godt for mig.

Jeg skriver 17 mails i dag. Det var egentlig ret få.
En heldig starut har vundet min bog Dit sunde barn – sådan! i en konkurrence. Jeg signerer den, skriver en personlig hilsen og pakker den grundigt ind. Sender en mail til arrangøren og vinderen.

Researcher på en bestemt producent af sutter og ender med at sende dem en mail på engelsk for at sikre mig, at deres sutter stadig er i medicinsk silikone, som er det eneste, jeg anbefaler.

Mailer med en journalist, som har lavet et interview med mig til et ugeblad. Vil gerne være sikker på, hvornår det udkommer – min erfaring er, at forlæggerne godt kan glemme at advisere. Men der er styr på det.

Skriver til et medlem ang. manglende betaling af hendes abonnement på Grøn Stue.

Videresender en mail til min bogholder om betalinger på internationale kreditkort i min shop. Der er omkring 600 posteringer på min erhvervskonto hver eneste måned, så jeg er helt afhængig af en god bogholder. Det er en stor investering, men både nødvendigt og en kæmpe lettelse.

Minder min mand om, at der er forældresamtale i dag i børnehaveklassen.

Opdager, at klokken er halv 12 og solen skinner. Så er det vist tid til en lang tur i det fri! Jeg elsker at jogge i naturen, som vi bor midt i. En god times tid i eng, skov, langs vandet og ad småveje og stier.

Mens jeg jogger omkring, summer jeg på mine intentioner for 2016. Ofte får jeg gode idéer og visioner, mens jeg bevæger mig i naturen. Det er et ufravigeligt element af min dag med en trave-, jogge- eller cykletur under åben himmel.

Det har været så smukt (og koldt!) at løbe i sneen de sidste par uger og heldigvis ikke glat. Men i dag er det hele forvandlet til en stor mudderpøl. På et bestemt sted møder jeg ofte et egern, og det er dukket så kært frem igen i dag efter at have været gået i hi for frosten.

Havet er smukt klart og lavvandet i dag. Jeg elsker bølgernes perfekte timing og især deres organisk koordinerede pauser. Det ultimative åndedrag – så inspirerende.

 

livet som selvstændig

 

Hjemme igen til et langt varmt bad og så en god frokost. Jeg spiser som regel snittet spidskål, diverse grøntsager, dressing og noget kød, fisk eller en form for æg. Derefter et stykke bitter chokolade, som får lov til at smelte langsomt i min mund.

Jeg brygger en ”Urte-Børge”, som det hedder herhjemme; en stor kande te med alt godt fra vores skab med urter til te.

Følger op på mail omkring mit foredrag på tirsdag på Gentofte Hovedbibliotek.

Arbejder videre på BAGT! Formateringerne driller lidt.

Skriver mit nyhedsbrev til i morgen. Det udkommer hver onsdag, men jeg skriver det, når jeg er inspireret.
Tjekker links og udvælger skønne fotos.
Det er vigtigt for mig, at der er styr på detaljerne, og at æstetikken spiller.

Ser, at der indløber forskellige mails med autoregning, forældreintra og fra min ældste datters efterskole. Dem må vi ses på senere i dag.

Mailer med redaktionen på magasinet Sund Forskning omkring min næste artikel. Bruger en del tid på at dobbelttjekke fakta omkring kemikalieforbruget i tekstilindustrien. Heldigvis var jeg rigtig på den.

Hver dag får jeg et par spørgsmål fra læsere, som gerne vil have gratis svar i personlige beskeder. Det har jeg ikke ressourcer til, så de får en venlig standardmail, hvor jeg henviser til mine forskellige rådgivningsmuligheder. Et vigtigt element for at jeg ikke brænder ud.

Ihhh, nu kommer Mirjam og Magnus hjem!
Mirjam får et stort kram og har tydeligvis mest lyst til at sætte sig foran brændeovnen og spille Uno med sine bamser. Sådan lander hun bedst for tiden efter en lang dag. Så kært.

Magnus får et dejligt kys. Han har jo ”hentetjansen” i dag, så han tager sig af de våde overtøj og andre praktiske småting. Jeg smutter tilbage på kontoret. Mirjam er helt med på, hvem der gør hvad – hun er så vant til det, så det opleves trygt og normalt for hende.

 

livet som selvstændig

 

Klokken 16.15 holder jeg fyraften. Så er det familietid, hvor vi hygger, laver mad, spiser sammen, snakker, ordner køkken, smører madpakke (nå nej, ikke i dag, der er jo maddag om onsdagen), ordner det ”administrative” omkring familien, ordner vasketøj (gud! Jeg har glemt at putte den anden dyne i tørretumleren), putter, spiller spil eller klaver og rydder op.

Jeg lægger ud som jeg plejer med at lave mig en grøntsagsjuice på vores slowjuicer. Den giver mig god stabil energi og et energikick fra dens indhold af ingefær. Hovsa, har glemt at tænde for ovnen til brødbagningen!

”Jeg har bare sådan svaret på spørgsmål og mails” fortæller jeg, da Magnus spørger til min dag. Jeg har en tendens til at undervurdere, hvor meget jeg rent faktisk når …!

Lægger puslespil med Mirjam, mens vi snakker løst om hendes dag. Det elsker hun.

De administrative ting, som kræver en computer, ordner jer, mens Magnus putter Mirjam – det var nemlig hans tur i dag (ja, det står på et skema, og vi skiftes. Så er der styr på det).

Bagefter hjælpes vi ad med at ordne køkkenet.

Omkring kl. 20 er alt ryddet, der skal ryddes og puttes, hvad skal puttes. Ikke mere arbejde, ikke flere praktiske ting, ikke mere computer.

Som regel arbejder jeg ikke om aftenen. Det gjorde jeg engang, men det blev for knoklende.

 

livet som selvstændig

 

Her i vinterkulden er Magnus og jeg ret glade for at tage et varmt karbad om aftenen. Måske er det derfor, at ingen af os i familien har været det mindste syge eller forkølede denne vintersæson?

Karbadet får os til at slappe af og få varmen helt ind i cellekernerne. Det er en dejlig måde at skabe et intimt rum på, og jeg er så glad for, at vi valgte at investere i det. Vi stornyder det og får bl.a. snakket om skole-hjemsamtalen, så jeg er opdateret på Mirjams trivsel i skolen.

I dag er vi enige om, at det vil være mest nærende at se dyner så tidligt som muligt.
Jeg sover omkring 21.30.

Nu med rene dyner.

This Post Has 4 Comments
 1. Hej Rose.
  Elsker simpelthen at læse om din laden og gøren, det giver mig positiv energi. Du har et fantastisk arbejde, og jeg må tilstå, at jeg misunder dig gevaldigt. Gad godt selv, at være min egen “direktør”.
  Bliv ved med det du gør, du inspirerer mig og andre.
  Kærlige viterhilsner
  Rikke🙏

 2. Kære Rikke
  Stor og varm tak for din kommentar og for at dele din oplevelse. Jeg er sikker på, at du får positiv energi af at læse det, fordi du selv er fuld af positiv energi. Det er i hvert fald min oplevelse, selv om jeg ikke har mødt dig (endnu 🙂 )
  Det fine er jo, at vi alle har 100 % ansvar for vores liv og dermed også 100 % skaberkraft til at skabe præcis det, vi drømmer om.
  Så nu er dit ønske sendt ud. Derfra er det om at følge instrukserne. Hvis der dukker modstand op undervejs (og det gør der ofte…), så handler det om at slippe modstanden. Det kan være en genvej at søge hjælp til dén proces.
  Kærligst
  Rose

 3. Hej Rose
  Tak for allle de ting du gør. Du er en saivor!🙏 Hvilken pilatesbold bruger du? Eller har du et sted jeg kan finde svaret i dit univers? Mvh Eva

  1. @Eva – tusind tak for de fine ord. Det er en ældre pilatesbold efterhånden, så jeg kan faktisk ikke huske, hvor jeg har købt den. Der kan være ftalater og tungmetaller i pilatesbolde (og andre bolde), så det vil jeg anbefale at undgå.
   Kærligst
   Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top