skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 46 – 2014

SPØRGSMÅL

Hej

Jeg har en pige på 5 år der går i skovbørnehave og jeg har snart ledt alle vegne for at finde nogen strømpebukser til hende der er i uld og rene på den måde forstået at de ikke er superwashed og måske i lidt forskellige naturlige farver jeg kan simpelthen ikke finde nogen.

Jeg tænker at idet at hun har fået støvler fra bisgaard med uld indeni er det vigtigt at hun får uldstrømpebukser alerternativt uldleggings og uld strømper som hun kan have på. Så mit spørgsmål er: kan du anbefale nogen strømpebukser og leggings i uld (måske merino ) som kan fås i lidt forskellige farver i 122-128 og som ikke er ødelagtvaf kemi?

Samt om det ikke er korrekt at det er bedst for at kunne holde hendes fødder varme og tørrer at det er uldstrømper hun har på i sine uldstøvler.

Pft.

Mvh Mie 

 

SVAR

Kære Mie

Tak for dit spørgsmål ang. uldstrømpebukser.

Jo, det er en god idé med uldstrømper om vinteren. For nogle fungerer det godt med en bomuldssok inderst og en uldsok ud over. For andre er ét lag uld fint, for nogle er det to lag uld, der spiller bedst. Her må man prøve sig lidt frem. Endelig er der mulighed for strømpebukser og sokker, som er en blanding af uld og bomuld. Nogle børn synes, at ren uld kradser.

Som du selv er inde på, vil jeg anbefale god kvalitet uden kedelig kemi. Jeg anbefaler ubehandlet uld eller uld, som er blidt enzymatisk behandlet (det gør, at ulden ikke kradser). Til undertøj kan man også fint bruge uld-silke. Silken virker temperaturregulerende og giver ekstra blødhed.

Ved at vælge et certificeret økologisk produkt er du sikker på, at produktet er så rent som muligt hele vejen igennem, det gælder også evt. indfarvning.
Du kan kigge efter mærker som Grödo, Hirsch, Selana, Living Crafts og Disana.

Jeg vil anbefale dig at kigge ind hos f.eks. naturebaby.dk. Via dette link kan du se deres udvalg af økologiske strømpebukser og strømper i uld eller uld-bomuld.
De har i hvert fald sokker og strømper i din datters størrelse samt strømpebukser til mindre børn.

Bemærk, at du som medlem af Grøn Stue får fast rabat på 10 % hos naturebaby.dk.

Hos babynature.dk og purebaby.dk kan du få økologiske strømpebukser i uld og uld-bomuld i din datters størrelse.

God fornøjelse med de varme fødder!

Kærligst
Rose 


PS

Har du andre links til økologiske uldsokker og uldstrømpebukser?
Hvis du har økonomiske interesser i forhold til dette indlæg, er du velkommen til at kontakte mig via min kontaktformular.
Hvis du er uden direkte eller indirekte økonomiske interesser, er du velkommen til at lægge en kommentar.
På forhånd tak.

This Post Has 9 Comments
  1. Godmorgen;-) jeg har hos aniel købt brune grodo strømpebukser i uld og de er rigtig gode! Jeg har et barn som ikke vil have noget der stikker som hun siger og de her fungerer uden brok:-)

  2. @Natasja – tak for at dele den gode erfaring. Ja, det kan være en udfordring, når man synes, at ulden kradser. Som regel går det bedre med uld-silke. Dog ikke lige til strømpebukser … Kærligst R.

  3. Vi bruger sokker i 100% merinould fra Mamaslife.dk, vi har dem i alle størrelser og bruger dem fra september til april omtrent til begge børn. De er ret skønne og kradser slet ikke. Vi har lange underbukser i ren uld fra Dilling og Anglamark. Vi elsker uld!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top