skip to Main Content

Småland for evigt …

Hvis der fandtes et par håndfulde ord for stilhed, kunne jeg bruge en hel del af dem, når jeg skulle beskrive min sommerferie i Småland.

Stilhed, som er så tæt, at den næsten kan gribes med hånden. Frisk stilhed om morgenen. Fortættet stilhed ved en sø. Træt stilhed om aftenen.

Min teenagedatter var på ingen måde høj ved tanken om to uger i et skovbryn uden TV og internet. Men da ferien var slut, var hun dybt overrasket over, at tiden var gået så hurtigt. Hun var gladere, friskere og de sidste par dage begyndte hun sågar at nynne om morgenen (!).

Hvor meget jeg end elsker mit arbejde, som er uløseligt koblet med internettet, så er det nu alligevel nærende for mig med et par uger helt uden Wifi, kun med et minimum af sms’er til de venlige sjæle, der fodrer vores kat og vander vores have på den hjemlige matrikel.

I år blev det også til et tur i “Pippiland” (Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby) til yngstebarnets gigantiske glæde. Og det var virkelig en fin oplevelse! Jeg er vild med svenskernes smilende måde at have styr på tingene og få alt til at spille; en P-vagt for hver 20. meter til at få bilkøen til at glide, Spitzen-klasse skuespillere over hele linjen, rene og smukke naturlige omgivelser trods massiv menneskemængde, venlige vaffelbagere i 30 graders hede og tjek på alle detaljer på en afslappet måde. Jow, Sverige holder maks.

I svenske supermarkeder bugner det med laktosefri mælkeprodukter, glutenfrie madvarer og masser af LCHF-lækkerier. I enhver iskiosk er der både mælkefri “flødeis”, glutenfrie isvafler og ofte også en økologisk ispind eller to. Som altid købte jeg frosne økologiske havtornbær, vildtkød og herlige øko fairtrade espressobønner.

Det er efterhånden også blevet fast tradition, at vi tager på “loppis” en gang eller to. Jeg kan varmt anbefale de to store loppemarkeder/antik “Östregaard” og “Olufs Handelsbod” i den lille by Moheda.  “Annas Kuriosa” ved Ljungby tæt på motorvejen har derimod alt for høje priser.
Igen i går hjembragte vi nysselige blomstrede porcelænskopper til en 20’er stykket. Jeg bruger dem som minivaser, og min lille datter elsker dem til at lege fint teselskab.

Ellers laver vi ikke så skrækkelig meget deroppe. Går ture i skoven, bader i søen med det reneste kildespring, indhalerer duften af granskov, laver dejlig mad, plukker bær (det var småt i år), leder efter kantareller (der var så godt som INGEN), læser, kysser, slapper enormt af og bare ER.

 
foto 4

 

 

2014-07-25 10.41.05

 

 

2014-07-25 10.45.49

 

 

2014-07-25 11.02.20

 

 

2014-07-25 18.00.04

 

 

2014-07-29 12.06.18

 

 

2014-08-01 11.36.26

 

 

2014-08-01 19.20.45

 

 

2014-08-01 12.08.01

 

 

2014-08-01 13.15.52

 

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 3 Comments
  1. Hvor lød det bare skønt. Lige sådan en ferie kunne jeg godt bruge. Mon ikke jeg kan lokke familien med næste år.
    Kh Rikke

  2. @Maria og @Rikke – nemlig, Sverige holder maks 🙂 Kan på alle måder anbefales. Som bonus er det også et bæredygtigt rejsemål (ingen flyrejse).
    Jeg har været deroppe hver sommer, siden jeg mødte Magnus for 8 år siden – og jeg vil ikke undvære det. Kærligst R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top