skip to Main Content

Opskrift på vinder-isen: Solstråle

Tusind tak for de super fine opskrifter på sund is, som tikkede ind hos mig i forbindelse med den lille konkurrence om sund is.

Det har været svært at vælge, for der var mange gode bud. Du kan se alle de indsendte opskrifter i denne måneds tema på Grøn Stue, nemlig:

“SUND IS” – sådan laver du nemt lækre is, som kan nydes med god samvittighed af hele familien. 

Vinderen blev Mia M, som sendte ikke mindre end tre opskrifter, som alle på hver sin måde er ualmindelig gode. Hjertelig til lykke og tak!

Min favorit er en ultranem og børnevenlig is af banan, ananas og kokosmælk. Jeg har kaldt den “Solstråle”. Her får du som lovet opskriften:

SOLSTRÅLE

 

2013-06-07 10.48.05

Denne ispind er også virkelig nem at lave. Kokosmælk indeholder sundt fedt, og isen bliver dejlig cremet og sød-syrlig, lidt lige som en “Københavnerstang”. Den har en virkelig god konsistens og er faktisk blevet lidt af en favorit herhjemme. Tak til “Mia M” for VINDEROPSKRIFTEN! 

4 ispinde

Ingredienser

1/2 banan (50 g)
150 g ananas uden skræl
1 1/2 dl kokosmælk
1/2 banan til pynt

 

Sådan gør du

  • Blend det hele undtagen pyntebananen.
  • Skær den halve banan i så tynde skiver som muligt.
  • Sæt skiverne fast på indersiden af ispindformene.
  • Hæld forsigtigt ismassen i formene, og frys dem.

 

Roses fif

Hvis det skal gå meget stærkt, kan du springe pyntebananen over. Men det ser nu ret flot ud og er både nemt og hurtigt klaret. Hvis du har frossen ananas og banan i fryseren, kan du bruge dem, så går det hurtigere at få isen klar.

 

I temaet om “Sund is” linker jeg til de bedste isforme uden kemi og ispinde af træ til den bedste pris. 
Og du får selvfølgelig også alle mine 23 opskrifter på sund is. Der er både ispinde og “bøtte-is” både med og uden mælkeprodukter. 

 

2013-06-07 10.56.28

Hov, de opskrifter skal jeg da have snitterne i!
Fortæl mig hvordan!
 

 

PS. Opskrifterne ligger fra nu af og fremover online på Grøn Stue. Men hvis du melder dig ind her i juli måned, får du som bonus alle opskrifterne på de sunde is som en praktisk PDF, lige til at printe ud. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top