skip to Main Content

Boghjørnet: En blid start

Det er en fornøjelse at præsentere en nyudgivelse her i Boghjørnet, nemlig:

Jane Thoning Callesen
En blid start – for dig og dit barn
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2013

en-blid-start-for-dig-og-dit-barn_229247

Jeg fik lejlighed til at smugkigge i manuskriptet, lige inden bogen røg i trykken for nylig, for at have den ære at skrive et lille forord til bogens “flap”. Det lyder sådan her:


En blidt start kan varmt anbefales til alle forældre, som gerne vil styrkes i at lade mavefornemmelse, respekt og nærvær sætte dagsordenen i relationen til deres barn.
Bogen inspirerer uden dogmer til at tænde for lydhørheden og tilliden i stedet for bevidstløst at slå Den Automatiske Forældretelefonsvarer til, når familien er sammen.” 

Og det mener jeg selvfølgelig stadig! Bogen er den første udgivelse på dansk om den intuitive opdragelsesfilosofi, som er kendt som “Attachment Parenting” eller “ifavn”.

En blid start kombinerer velsmurte og grundige introduktioner til otte konkrete redskaber for et blidt forældreskab med rar variation i form af citater fra “forældrepanelet” og interviews med eksperter og fagfolk.

Bogens røde tråd er varm og fuld at kærlighed og realistiske erfaringer fra hverdagen med små børn i en familie, hvor mor både vil være hjemmegående OG gerne skrive en supertjekket bog …
Der bliver effektivt knust myter og drysset gode fif med rund og relevant hånd.

Desværre, om jeg så må sige, er bogen yderst aktuel. Tænk bare på den rullende debat om ammende mødres cafévaner her i vores lille kropsforskrækkede andedam.
Eller de rullende øjne, når man fortæller, at ens børnehavebarn (stadig!) sover i smørhullet i dobbeltsengen …
Der er virkelig brug for En blid start!

Jane Thoning Callesen

Foto: Anne Kring

Jane er selv hjemmemor til to nænsomt opdragede guldklumper og uddannet journalist. Du kan møde Janes på hendes univers hjemmeunger.dk og læse mere om bogen på enblidstart.dk.

Du kan se den aktuelt bedste pris på En Blid Start her på bogpriser.dk.


PS. Som medlem af Grøn Stue har du chancen for at vinde “En blid start”. Den udloddes nemlig til medlemmerne som månedens konkurrence i august! Jane er for øvrigt også medlem af Grøn Stue … 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top