skip to Main Content

Marv. Wauw. (og noget om en Buco)

Noget af det fantastiske ved at lave månedens temaer til Grøn Stue er, at jeg selv bliver klogere og inspireret undervejs …

Da jeg researchede til det aktuelle tema SUPERFOOD FOR ALLE, stod det klart, at noget så retro-eksotisk som MARV skulle med.

Hvad er det godt for?
Marv – altså det der snask fra knoglernes inderste – er et total glemt lille næringsgodte. Den er meget fed og kalorierig og fuld af vitaminer og mineraler.

Hvor meget?
Det er nok vanskeligt at overdosere sit forbrug af marv. Så … spis det, når du får mulighed for det.

Økologi?
Ja tak. Økologiske dyr har et værdigt liv uden unødig brug af medicin. Plan B er at vælge frilandsdyr.


Verdens nemmeste marv
Den eneste ret, vi rigtig har tilbage med marv er Osso Buco – en aromatisk og kraftfuld egnsret fra Støvle-landet med langtidskogt kalveskank. Der ”smelter” marven så at sige ud i retten og er med til at give den maskulin karakter. Marv kan også bruges som erstatning for smør i risotto og andre varme retter. Spørg din økoslagter om marvben, og du får en stjerne hos ham!

Værd at vide
Naturfolk (og dyr!) har altid spist knoglemarv – og indmad som de første og mest værdifulde, når dyret var blevet nedlagt. Der er vist gået meget visdom tabt … Så, i disse tider, hvor ”stenaldermad” er så populært, så burde der være marv og indmad på bordet alle vegne, med mindre man bare vil være en wannabe-palæo!

Derfor ligger der nu en pakke øko Osso Buco fra Irma og venter på mig i fryseren.

Jeg skal nok opdatere om resultatet … tilbage til kødgryderne om man vil.

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top