skip to Main Content

Økomor goes Shopping

Jeg var i Kvickly. Vil du se min indkøbskurv?

MSC-makrel Makrel til ældstedatterens madpakke. Jeg læser det med småt på de forskellige typer madpakkeegnet makrel i tomat. Madpakkeegnet betyder, at makrellen kan blive – og stinke i fred –  i sin emballage, indtil den skal spise. Hvordan kan man i det hele taget få lov til at kalde noget for ‘makrel i tomat’, når det kun indeholder 40% makrel?! Konklusionen er, at man får mest madpakkeegnet makrel for pengene ved at købe den billigste i små metaldåser, ikke dem i små plastik-portions-pakker.  Og så har den oven i købet det blå MSC-mærke for bæredygtigt fiskeri. Den er købt. Men hvorfor skal den være pakket ind i hæsligt rødt plastik?

Håndsæbe. Urtekrams No Perfume er en mulighed, men Irmas Tusindfryd 1 Liter til 55,- på tilbud er meget billigere – og den er den tilmed svanemærket – så håndsæbe må vente. Vi er ikke løbet tør endnu.

Frosne økologiske hindbær til min smoothie. De er på tilbud, tre poser for 45,-, så jeg hamstrer 9 poser. Jeg køber altid økobær, når de er på tilbud – ellers bliver det alt for dyrt. Og ser stort på, at de skal med hjem i toget fra Valby til Borup.

Økologisk acido 0,1% fra Thiese, min yndlings. Vi bruger ikke særlig mange mælkeprodukter herhjemme, men er hverken allergiske eller fanatiske, så et lille skævt yoghurt hist og her er fint. Jeg tager den bagerste, den har længst holdbarhed.

Æg, økologiske. Køber 10, det er billigst. Tjekker datoen og åbner for at tjekke, at de ikke er gået i stykker. Håber de overlever togturen.

Yogi mørk økologisk chokolade med lemon og ingefær. Hov! Jeg kan bare ikke gå forbi en ny variant af økologisk bitterchokolade uden at skulle prøve den. Øv, den smager mig ikke. Jeg vender altid tilbage til enten Nettos 85% økochokolade, som oven i købet er relativt billig, eller Pitch Dark Raw chokolade, hverdagens lille luksus (læs: den er dyr).

Havregryn, økologiske. Jeg tager de grovvalsede, jeg synes de gør sig bedst i grød og mysli.

Riskiks med mørk chokolade og kokos, mums, helseforbedret flødebolleillusion.  Jeg spiser én på perronen, én i toget og én i bilen på vej frem fra stationen. Klokken er spisetid.
Note to self: Tag endnu mere gnavegrønt, frugt og mandler med næste gang.
Note to self: Køb en større rygsæk næste gang.

This Post Has 4 Comments
 1. Hehehe …. Så sidder jeg her og føler at jeg har en shoppe-soul-mate :-0

  Du lyder som mig i Kviqly – bortset fra at vi ikke kan lide makrel i tomat. Og riskiksene skifter jeg også altid ud med de økologiske nødder overtrukket med mørk chokolade ….

  Forresten så synes jeg at Remas økologiske mørke chokolade er et udemærket alternativ til Netto i ny og næ …. Godt nok er det kun 72 procent, men min dreng foretrækker den frem for Nettos “killer” – den er liiiige en tand for mørk for ham (og min mand)

  Kh.

 2. ;0)
  Jeg er mest til Føtex’ Black & Greens mørke variant.. jeg har chokoladefetish og har blindsmagt over 10 mørke varianter inkl Anton Bergs og andre fine/dyre.. Det er og bliver Black & Greens der vinder hver gang!! NU vil jeg trodse snedriverne og gå på indkøb! :oD

 3. Black and greens er GOOOOD
  og jeg har lige ribbet min netto for den til 15 kr stykket.
  Men egentligt holder jeg også af Nettos øko og Rema 1000… la os bare sige at jeg holder af chocokolade

  Hvorfor dog acido 0,1 % – det er dog den mest kønsløse surmælk der findes kun overgået af yoghurten…- jeg hiver helt sikkert 3,5 % ned og nyder den lidt mere 😉

 4. @ Maja – sjovt, jeg er ikke så vild med Black & Greens. Jeg kan egentlig ikke huske hvorfor. Måske skulle man prøve igen 😉

  @ Iben – Rema 1000 chokolade? – dén kender jeg vist ikke. Det må der gøres noget ved!
  Og acido 0,1% – jamen, jeg kan bare bedst li’ sådan noget syrligt stads. Jeg er ikke så meget til fede mælkeprodukters smag. Jeg synes f.eks. også at varm kakao smager bedst uden flødeskum – lidt sært, I know.
  PS. Men fløde(chokolade)is har jeg ingen problemer med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top