skip to Main Content

Onsdags-urten: Lyng

Lyng

Lyng! Efterår rimer på lyng/hedelyng, også kaldet Calluna vulgaris. Den stammer fra lyngfamilien; Ericaceae (ikke at forveksle med Echinaceae, som er rød solhat!).

Hedelyng er en flittig gæst i Midt- og Vestjylland og Sydsverige samt anden næringsfattig jord. Jeg har tilbragt mange af min barndoms somre i sommerhus på Rømø, vadehavsøen, med udsigt over heden. Hvor har jeg dog leget meget omkranset af hedelyng!

Lyngplanten er faktisk en dværgbusk. Ud over at være yderst dekorativ, så kan lyngkvistene faktisk spises. Man bruger den lidt som rosmarinkviste. Den kan puttes i fisk, som skal ovnbages, eller på fjerkræ. Du kan også brygge te på de yndige blomster.

Bierne er også glade for de småbitte, nektarfyldte blomster. Lynghonning, ikke sandt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top