skip to Main Content

To cool or not to cool (not too cool)

Den er gal med Atlas. 1 meter og 60 koldt. Vores køleskab.

Det har fulgt mig, siden jeg flyttede herud på landet for….. det må være over 5 år siden.
Købt for sølle 400,- på Den Blå Avis, men virkelig kram.

Det må være en naturlov for køleskabe, at de skal stå af, når ejeren er på ferie.
Således også her. Kærestemanden og jeg var futtet afsted (med tog, ja) til Simrishamn i Österlen i det sydøstlige Sverige på den årlige kæresteovernatning (denne gang luksuriøst udvidet til TO overnatninger) med pigerne behørigt placeret hos henholdsvis bedsteforældre (inklusiv pandekager og fuld service 24/7) og det fædrene ophav (læs: min exmand).

Faktisk havde vi hverken tid eller råd til den midsommersvenske sviptur, men det var (gudskelov) planlagt og booket for lang tid siden, og viste sig som et meget kærkomment pusterum i en hektisk tid fuld af forandringer og forundringer.

Nå, tilbage til køleskabet. Det må have været i udu i 2-3 døgn og det er altså nok til at fordærve rigtig meget førhen dejlig økomad, skulle jeg hilse og sige. Ja, køleskabet var fuldt (det er det ret tit herhjemme, mit egern-gen banker igennem i alle maddepoter).

Manden og jeg begræd pengepungen i kor, og jeg tænkte straks på, hvordan morgendagens caffelatte uden latte ville blive en trist affære. Mirjam på 3 år opførte Svanens Død i Syv Akter ved konstateringen af, at hendes højtelskede OST var afgået ved varmedøden. Mia på 13 var den eneste, som tog det med et smil på afstand. En glad SMS tikkede snart ind: “Juhuuu så kan vi endelig lave et naturforrådskammer!” Dét kalder jeg positiv tænkning! Og hun er faktisk lettere fornærmet over, at vi ikke straks greb chancen og spaden og gravede en stor jordhøj i haven til formålet…….

Så var det store spørgsmål; købe eller reparere? Købe nyt is not an option, sagde det ikke-eksisterende hårde-hvidevare-budget, som stadig bløder, efter at vaskemaskinen røg i påsken (argghhh!) og opvaskemaskinen røg forrige påske (dobbelt-argghhh!!).

Købe brugt…. jo, men det koster også, og hvordan får man lige transporteret halvanden meter køl i opret position (køleskabe kan nemlig godt gå kaput, hvis de kommer ned og ligge)?

Reparere må være svaret! Det er jo også mest bæredygtigt, og det ER en god kølefætter, som burde kunne funke mange år endnu. Og sådan bliver det.

Termostaten var synderen, viste det sig. En ny er på vej. Snart er Atlas tip-top igen. Og vi er 1.500 kroner fattigere plus det løse til friske madvarer. Sådan er livet. Suk med suk på. Not too cool……

PS. Mens vi er ved det; har du set, at juli måneds tema i Grøn Stue, nemlig guiden “Den Lille Grønne til Hus og Hjem” også giver dig konkrete råd og links til de mest bæredygtige valg inden for alt hvad det grønne hjerte kan begære af hårde hvidevarer? Og vaskemidler, rengøringsmidler, møbler, køkkengrej, kontordimser og andre uundværligheder til hus og hjem? Tjek det ud her

.

This Post Has 3 Comments
 1. Øv for jer Rose.
  Er der ikke noget med at indboforsikring dækker sådan noget, men det er måske kun ved strømsvigt?

 2. Interessant problemstilling 😉 og ØV med maden …

  Hernede har jeg også et køleskab der er i udu- her fryser det mest de fleste ting
  – men jeg må indrømme at når jeg har snakket med bankdame håber jeg at få grønt lys til et nyt super a++ mærket sag for jeg er ret sikker på at det bedre kan betale sig strøm mæssigt. end at fixe et 10 år gammel upraktisk køleskab.
  Men jeg håber omvendt at få rep. min dejlige mIele vaskemaskine som sprøjte vand ud.. den vil jeg helst ikke af med før om mange år den er jo kun 7 år ( store søster blev 35 :))

 3. Elsker det lille stykke: “Mirjam på 3 år opførte Svanens Død i Syv Akter ” 😀 Sikke en poetisk måde at sige det på 😀 Især fordi jeg kender forestillingen selv alt for godt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top