skip to Main Content

Onsdags-urten: Perikon

Dagens urt er ræddi, ræddi god, hvis du er trist til mode.

Prikbladet Perikon – i daglig tale bare perikon (Hypericum perforatum L) er naturens lykkepille til de triste og de nedtrykte, de deprimerede og de modløse.

Den vokser såmænd også i Danmark, hvor den er ret almindelig. Planten er magisk schjauw for børn, fordi de gule blomsterknopper og kronblade farver rødt, når man nulrer dem mellem fingrene. Den kan også være schjauw for voksne, hvis man bruger blomsterknopperne til en kryddersnaps (som for øvrigt også bliver rød).

Den er forresten også både bakteriedræbende, slimløsende, krampestillende og lindrer ondt-i-huden, for eksempel ved forbrændinger. Men det er altså, når depressionen hærger, at denvirkelig er unik.

Jeg vil anbefale Hyperiforce fra A. Vogel, hvis du skulle få brug for perikon i tabletform.

Alternativt Velzina fra Mezina, den kan du for eksempel købe i Matas, eller Perikon fra Solaray.

Du skal altid tjekke med din læge, inden du tager naturmedicin. Perikon rimer ikke godt på en lang række piller fra det syntetiske medicinskab, lige som den kan indeholde sojaprotein. Urten kan give øget lysfølsomhed og må derfor kun bruges i en begrænset periode.

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top