skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 8 – 2012

SPØRGSMÅL

Hej Rose.

Jeg har i et par år givet min søn på 5 år eye q flydende da jeg har hørt det er godt for hans hjerne, nu har jeg en lille pige på 4 mdr må hun få det også nu?´…Ved du det?

Vh V

 

SVAR

Kære V

Tak for dit spørgsmål! Det er en rigtig god idé at give sit barn omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie eller levertran.

Den norske sundhedsstyrelse anbefaler levertran til børn fra 4 uger.
Jeg anbefaler også levertran til babyer.

Til en baby på 4 måneder; som ikke ammes, anbefaler jeg ½ tsk. Arctic-D Cod Liver Oil fra Nordic Naturals. Til gengæld skal du ikke give ekstra D-vitamin, da D-vitaminet er indeholdt i denne dosis af denne type levertran i passende mængde for en baby, nemlig 12,5 mcg.

Til en baby på 4 måneder, som ammes, anbefaler jeg som plan A, at ammende mor selv tager 1 tsk (eller 4 kapsler) Omega-3 fra Nordic Naturals. Så videregives fedtsyrerne via modermælken. Baby skal stadig have D-vitamin.

Hvis ammende mor ikke tager fiskeolie, gives ammebaby levertran lige som flaskebaby (og skal ikke have ekstra D-vitamin).

Jeg vil skynde mig at sige, at jeg ingen økonomiske interesser har i Nordic Naturals! Det er bare de reneste, mest koncentrerede, ikke-harske og bæredygtige produkter på markedet inden for fiskeolie og levertran. Derfor vil jeg faktisk også anbefale, at du giver din søn på 5 år ½ tsk Omega-3 fra Nordic Naturals frem for andre produkter. Både Nordic Naturals og Eye Q m.fl. har dokumenteret effekt, men EyeQ har måske bare været bedre til at blive markedsført.

Levertran indeholder A-vitamin, det gør fiskeolie ikke.

Fra fiskeolie og levertran får vi de essentielle fedtsyrer EPA og DHA. De er helt nødvendige byggesten for alle kroppens celler, især nervecellerne i hjernen og cellerne i øjet.

Jeg har skrevet meget udførligt om optimale kosttilskud til babyer, opdelt måned for måned, i min bog BABY – 100% naturlig.

Jeg håber, at dette hjalp dig godt på vej!

Kh Rose

 

PS. I Grøn Stue har du fri og ubegrænset adgang til personlig rådgivning fra mig i min brevkasse i medlemsforum. Du får næsten altid svar inden for 1-2 døgn.

 

Forestil dig …

 • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
 • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
 • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
 • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 4 Comments
 1. Hej Rose.
  Jeg har et spørgsmål ang. nordic naturals. Jeg har forsøgt at give mine drenge omega 3 olien fra NN. Men mens det går fint med den mindste af drengene, vil min dreng på knap 4 år simelthen ikke spise sin. Jeg har forsøgt at blande det med en masse ting, men uden held. Jeg overvejer nu Nordic Naturals børneversion af olien, men hvad er din holdning til denne. Ved at Omega 3 olien er mere økonomisk, men tænker at det da trods alt må være bedre med børneversionen end slet ingen?

  På forhånd tak.
  Mvh. Lene.

 2. @Lene, du kan godt bruge Childrens DHA fra Nordic Naturals, men du skal give 6 stk. for at få en dosis EPA/DHA, som svarer til 1/2 tsk. Omega-3. Så det er en dyr løsning. Men ellers er den helt fin.
  Held og lykke med kapslerne!
  KH Rose

 3. Tusinde tak for dit hurtige svar!!!
  Ja, hold da op, det var mange kapsler! Har selv luret inde på Nordic Naturals hjemmeside og har fundet Ultimate Omega junior, som indeholder 550 mg EPA+DHA i 2 kapsler. Er disse ikke bedre?
  Desværre har jeg ikke kunne finde disse hos naturoghelse, så må måske bestille dem fra Nordic selv.
  Vil så gerne have noget sundt fedt i min lille spirrevip, han er i forvejen ikke meget for fedt af nogen art (lige bortset fra chokolade : )

  Mvh. Lene.

 4. Kære Lene
  Hov, jeg har regnet forkert … eller også har jeg haft de forkerte tal som udgangspunkt. Det beklager jeg. Du skal faktisk op på hele 14 kapsler Childrens DHA for at få hvad der svarer til 1/2 tsk. Omega-3. Dét bli’r dyrt. Der er nemlig kun 63 mg omega-3-olie i én kapsel og hele 1725 mg i 1 tsk Omega-3-flydende.
  Bidro, som er den danske importør, har ikke Junior-varianten.
  Med juniorvarianten skal du således give 3 kapsler dagligt (ved et indhold på 550 mg omega-3).
  Vær opmærksom på, at der kan komme told og moms på pakken, som sendes fra ikke-EU-lande.
  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top