Onsdags-urten: Aloe Vera
Vi er meget tolerante her i onsdagsurten, og derfor er ugens gæst Aloe Vera (Aloe Barbadensis), selv om den ret beset er en lilje!
Her kan du se den, der bor hjemme i min vindueskarm. Den gør ikke meget væsen af sig, men de saftspændte stængler gemmer på den magiske gel; den, der gør Aloe Vera til lidt af en wunder-urt.
Helt tilbage fra oldtiden har gelen været anvendt mod forbrændinger, og det gør man den dag i dag, selv på hospitalerne. Den får brandsår og solskoldning til at hele bedre og lindrer smerterne. Men den kan også bruges til at gøre fordøjelsen glad, heale eksemramt eller på anden måde irriteret hud, dræbe svampe- og bakterier…. alt mulig godt.
I dag er man ved at finde ud af, at Aloe Vera også har antibakteriel virkning. Dét er jo ret interessant! En naturlig form for antibiotika, kanska?
Lægemiddelstyrelsen siger, at du trygt kan bruge Aloe Vera uden at være bekymret for bivirkninger eller interaktioner med andre stoffer. Det er jo rart at vide. Men derfor alligevel; alt med måde.
Ud over min plant, som er ved at vokse sig stor og stærk og gerne snart må få nogle babyer (stiklinger), som jeg kan give videre, har jeg altid en økologisk, svanemærket Aloe Vera-spray med 99,5% ren Aloe Vera-gel i det naturlige husapotek. Den fås også på tube.
Hvis du er på udkig efter hud- og hårpleje med Aloe Vera, kan jeg anbefale produkterne fra Aloe Vera Group, blandt andet fordi en stor del af dem er svanemærkede, parfumefri og uden kedelig kemi.
Det er vigtigt at holde sig til bladgelen, ikke den grøn-gule saft (som der heldigvis heller ikke vil være så meget af i de vindueskarmresiderende planter). Saften virker nemlig kraftigt afførende.
Bruger du Aloe Vera – til hvad?
Forestil dig …
- at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
- at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
- at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
- at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage
Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.
Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.
Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.
Jeg ligger selv inde med flere aloe vera planter, som alle er ved at vokse sig store. Den er super let at holde og giver mange stiklinger hvert år. Jeg har lige med stor succes kommet den i en hjemmelavet universalsalve, efter opskrift fra Klub sunde børn, og om sommeren hoster jeg bladene hele og smør dem direkte på huden efter en dag med meget sol.
Det er og bliver helt klar en af mine yngligst planter som jeg har haft i flere år (men faktisk anede jeg ikke at det var en aloe vera før sidste år, før min søster nævnte det)
@Anne, tak for kommentaren – godt at høre, at der er håb forude med en strøm af stiklinger fra vores plante. Ja, den ER nem – og det er også nødvendigt herhjemme, ti hi. Interessant med at putte noget i universalsalven, det har jeg aldrig tænkt på – det skal da prøves, tak for tippet!
Kh Rose