skip to Main Content

Er økologisk hudpleje fup og fidus?

Så du indslaget i fredags i TV-avisen om økologiske plejeprodukter, som indeholder sundheds- og miljøskadelige stoffer? Og om manglen på gennemskuelige økodeklarationer?

Det ER en jungle!

Det største problem ved økologiske hud- og hårplejeprodukter er, at rigtig mange af dem indeholder et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Disse æteriske olier er præcist lige så allergene som syntetisk parfume.

Men der er også andre problemer med de æteriske olier, hvilket de færreste er opmærksomme på. Flere af stofferne kan nemlig også skade miljøet, sundheden på lang sigt – eller begge dele.

Parfumestofferne limonene og farnesol er meget giftige for organismer, der lever i vand, og kan forårsage uønskede langtidsvirkninger i vandmiljøet. Det samme er benzyl salicylate, som desuden kan give overfølsomhed ved hudkontakt.

Tidligere mistænkte man linalool for at kunne give øget risiko for kræft og skade det ufødte foster, men denne mistanke har forbrugerkemi.dk netop trukket tilbage (februar 2012). Så nu er linalool “kun” allergifremkaldende.

Du finder disse parfumestoffer i et væld af økologiske hud- og hårplejeprodukter!

Derfor har jeg lavet en e-guide, som gennemgår ALLE typer hud- og hårpleje og fortæller dig præcis hvilke grønne produkter, som er sikre at bruge og helt uden parfume og kedelig kemi.

Ja tak, den guide vil jeg gerne høre mere om! 

 

This Post Has One Comment
  1. Hello I am so thrilled I found your blog page, I really found you by error, while I was looking on Bing for something else, Anyhow I am here now and
    would just like to say cheers for a incredible post and a all
    round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb work.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top