skip to Main Content

Onsdags-urten: Padderokke

Padderokke. Alene navnet, virkelig langhåret. Men padderokke rocks.

Padderokke (mere præcis ager-padderok – Equisetum arvense) er først og fremmest et bekendtskab værd, hvis du har tendens til lår til skoene. Altså væskeophobning. Hvem sagde gravid?

Jo, vandige gravide må gerne drikke padderokkete. Den er ikke nogle te-kulinarisk nydelse i sig selv, men går fint at blande med andre urter.

Padderokke er også mægtig rig på mineraler, især silicium (også kaldet kisel). Så hvis dine negle flækker eller dit hår er vissenslattent, så put padderokke i urtekruset.

Det smarte ved padderokke og andre vanddrivende urter er netop, at fordi de er så smækfulde af mineraler, får du ikke mangler, som du kan risikere med vanddrivende medicin på recept.

Har du tendens til blærebetændelse, så er padderokke – og især tranebær! – vejen frem.

De allerfleste haveejere kender padderokke, og det var ikke på den positive måde. Padderokke har bredt sig på planeten siden urtiden og findes i et væld af sorter, nogle så høje som træer. I haven bliver de ikke så høje. Der er bare mange af dem!

Til andre sprognørder kan jeg oplyse, at både padderok og padderokke er korrekt. Meget nyttig viden.

 

Forestil dig …

  • at du uden de store anstrengelser ved præcis, hvordan du skal lave en sund og lækker madpakke, som dit barn glæder sig til at skulle spise
  • at du har knækket koden til at få dit barn til at spise flere grøntsager
  • at du aldrig mangler inspiration til, hvad du skal komme på rugbrødet
  • at du bliver bedre til at planlægge dine indkøb og lave store portioner af børnevenlig mad, som du kan have på lager til travle dage

Lyder det som ren ønsketænkning?
Det er det ikke.

Du skal bare opdage, hvordan du sætter det i system, så du ikke igen og igen står der og vifter med to flade med leverpostej, en vindtør gulerod og nogle pølsehorn, der ikke ligefrem strutter af sundhed.

Hent kvit og frit dit uddrag af min e-bog Den Sunde Madpakke.
Så vil du opdage, hvor nemt det er.

Ja tak, giv mig genvejene til sunde madpakker – helt gratis.

This Post Has 2 Comments
  1. @Ingelise, du skal være sikker på, at det er den rigtige padderokke. Der findes kær-padderok, som er giftig – i hvert fald for heste, så vidt jeg kan forstå.
    Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top