skip to Main Content

Onsdags-urten: Padderokke

Padderokke. Alene navnet, virkelig langhåret. Men padderokke rocks.

Padderokke (mere præcis ager-padderok – Equisetum arvense) er først og fremmest et bekendtskab værd, hvis du har tendens til lår til skoene. Altså væskeophobning. Hvem sagde gravid?

Jo, vandige gravide må gerne drikke padderokkete. Den er ikke nogle te-kulinarisk nydelse i sig selv, men går fint at blande med andre urter.

Padderokke er også mægtig rig på mineraler, især silicium (også kaldet kisel). Så hvis dine negle flækker eller dit hår er vissenslattent, så put padderokke i urtekruset.

Det smarte ved padderokke og andre vanddrivende urter er netop, at fordi de er så smækfulde af mineraler, får du ikke mangler, som du kan risikere med vanddrivende medicin på recept.

Har du tendens til blærebetændelse, så er padderokke – og især tranebær! – vejen frem.

De allerfleste haveejere kender padderokke, og det var ikke på den positive måde. Padderokke har bredt sig på planeten siden urtiden og findes i et væld af sorter, nogle så høje som træer. I haven bliver de ikke så høje. Der er bare mange af dem!

Til andre sprognørder kan jeg oplyse, at både padderok og padderokke er korrekt. Meget nyttig viden.

 

This Post Has 2 Comments
  1. @Ingelise, du skal være sikker på, at det er den rigtige padderokke. Der findes kær-padderok, som er giftig – i hvert fald for heste, så vidt jeg kan forstå.
    Kh Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top