skip to Main Content

Man tager en mad og pakker den….

Jeg er jo ved at skrive en madpakke-e-bog, som bliver Månedens Tema i Grøn Stue, når den engang er fiks og færdig – og sidenhen til at få erhverve sig her på siden.

I december havde jeg en intens dag hos dejlige Maria Daa, som tager fotos og laver kreativ grafik – det bliver SÅ godt, I’m sure, se bare her, hvordan hun gør. Jeg er så taknemmelig over, at der findes mennesker som Maria, som kan de der små kreative, sjove, kulørte detaljer, som jeg selv er helt håbløs til……

Nå, men det smitter jo også af på de hjemlige madpakker, og mine to piger er forsøgskaniner, mere eller mindre frivilligt. Det vil sige, lille Mirjam på 2 1/2 er meget konservativ, og har stort set altid det samme med.

Men Mia på snart 13 er heldigvis rimelig altædende. Og på billedet kan du se hendes madpakke fra i fredags.

Hun fik for nylig lidt frysegoder fra mors foto-eskapader, nemlig en Laptop Lunchbox fra helsebarn.dk, og den er bare god og helt uden skadelig kemi. Desuden sparer man stort set al mademballagen med de smarte små bokse og låget, der klappes tæt ned over hele baduljen.

Der er protein fra falafler (rester fra dagen før) og røget makrel (som nu kan fås med MSC-mærket for bæredygtigt fiskeri, hurra).
En boks med salat af rødløgsringe, rød peber i småbidder, høvlet gulerod og brækket icebergsalat.
Hjemmebagt kernerugbrød, klappet sammen med crunchy peanutbutter.
En øko figenstang med jordbærsmag (ikke lige min kop mysli, men ungen elsker dem!)
Ude til højre ligger et bestiksæt.

Den var tom, da hun kom hjem……

This Post Has 4 Comments
 1. HEj Rose

  Glæder mig meget til månedens tema 🙂

  Vi har haft ovennævnte madkasse siden C startede i børnehave for 1 1/2 år siden, men da han ikke kan åbne den (og selv gerne vil og pædagogerne ikke vil) så har vi købt en ligeså fantastisk madkasse fra goodbyn.com, der sender for stort set ingen penge til Danmark og som er ligeså sunde og kemifri 🙂 Desuden er de formet som et dyr med ører og der medfølger klistermærker der kan pynte madkassen, hvis man er til det :-). Så hermed er tippet givet videre til de af jer hvor LTL ikke fungerer :-).

  Kh. og dejlig søndag
  Katrine

 2. Kære Katrine
  Tak for tippet, de er umiddelbart fine ud – og med god plads!
  Og dejligt, at de sender til DK uden uhyrlig fragt, moms, told etc.
  KH Rose

 3. jeg glæder mig også til at følge med. inspirerende tema! jeg må altså lige spørge om én ting; hvor får man røget makrel fra et bæredygtigt fiskeri?

 4. Kære Linda

  Tak for det!

  Den på billedet var købt i Brugsen i Borup 🙂

  Du skal kigge efter det lille blå MSC-mærke. Der kommer mere og mere fisk med dét. Sild på glas har det efterhånden tit. Nogle dåsemakrel. Jeg køber ret sjældent røget fisk, så måske har det været der længe – nu så jeg det bare!

  KH Rose

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top