skip to Main Content

Fredagsbrevkassen uge 32

Fredagsbrevkassen Uge 32

Æteriske olier

Spørgsmål

Hej Rose

Jeg har fundet den fineste aromalampe med den skønneste duft, som gør mig glad. Men jeg ved jo, at selv økologiske æteriske olier kan virke allergifremkaldende – i hvert fald hvis de smøres på hud. Er det mon også tilfælde, hvis det anvendes i aromalamper?

Tak for en dejlig blog!

Med venlig hilsen

K


Svar

Kære K

Tak for dit spørgsmål!

Ja, desværre er aromalamper heller ikke så godt, hvis man gerne vil undgå parfume.

Hvis du gerne vil bruge den alligevel, så kan du overveje;

– at undgå de 26 allergene parfumestoffer samt olier af muskatnød

– brug kun en enkelt dråbe olie

– at undgå at bruge aromalampen, når der er børn i nærheden

– lufte grundigt ud bagefter

Jeg kan godt forstå, hvis der er ærgeligt! Jeg har også selv en rigtig fin aromalampe, som jeg af og til bruge før i tiden. Nu har den stået og samlet støv i adskillige år …

Kh Rose

 

Forresten, det der med parfume …
Før i tiden var der rigtig meget æterisk olie hjemme hos mig. Endnu længere tilbage; også syntetisk parfume.

Men efter at have erfaret mere om mere om, hvor allergent det er, også “naturlig” parfume, må jeg erkende, at det er en rigtig dårlig kombi, ikke mindst fordi jeg og børnene er allergidisponerede.

Men jeg savner lidt instant dejlig duft af og til. Og min kæreste brokker sig over de anonyme rengøringsmidler – han synes, der skal “dufte rent”. Der kan være mange emotioner i sådan noget duft-halløj!

Jeg fik en gudeskøn og svanemærket Acai Body Balm fra Rudolph Care foræret – den indeholder ganske lidt ikke-syntetisk parfume (mest vanilje, tror jeg) – det er stadig parfume, ja, men jeg bruger den altså alligevel.

Svanemærkede produkter til voksne må gerne indholde lidt parfume, dog ikke de 26 allergene parfumestoffer. Svanemærkede produkter til babyer (og snart; børn) må ikke indeholde parfume overhovedet.

Og så er der æterisk olie i vores toiletrens!

Resten er parfumefrit. Nu må vi se, hvor længe snart-teenagere-datteren er med på den …

Jeg er nysgerrig – hvor er der parfume hjemme hos jer? Æteriske olier? Bruger du aromalampe?


This Post Has 2 Comments
  1. Jeg laver selv min body scrub – og der ryger der altså lidt lavendelolie i. Og i min ansigtsscrub ryger der tea tree oil i. Ellers er vaskepulver, rengøringsmiddel etc. frit for parfume og duft – i hvert fald når jeg køber ind. Min mand er desværre ikke helt med på vognen når det gælder øko, parfumefrit, fair trade etc. Mest fordi han ikke kan overskue det.

    -S

  2. Alt basis( shamppo, alm body ting og rengøring er uden parfume
    – men ja jeg bliver lidt oprørsk en gang i mellem. 😉
    Bruger feks LIDT parfume ved særlige lejligheder eller har en gang i mellem en lækker øko bodys shampoo med ætersik olie.
    Og så er min toiletrens ind i mellem ecover

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top