skip to Main Content

Køerne danser snart

Søndag den 17. april hopper økokøerne på græs. Det skulle efter sigende være et herligt syn.

Kom til Økodag! – find din lokale ko her.

Økodag.dk skriver:
“Når solen skinner, græsset er saftigt, og man har tilbragt vinteren inde i stalden, er årets højdepunkt for en økologisk ko at hoppe og danse ud over græsmarkerne. Kom og oplev de økologiske køer blive lukket på græs søndag den 17. april kl. 12 på økologiske gårde landet over. Det er et festligt syn at se de kåde køer indtage foråret og græsmarkerne med højtløftede haler og i fuld firspring.”

Det er nemmelig en ko-ret for økologisk køer at komme på græs om sommeren. Og det er godt, for det giver flere sunde omega 3-fedtsyrer og E-vitamin i mejeriprodukterne og gladere køer. Økologisk mælk har simpelthen dokumenteret bedre kvalitet og smag. Det kan du læse mere om her.

Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening og en række små mejerier og ét stort, gæt selv hvem. Jeg foretrækker de små som Thise, Øllingegård og Naturmælk, fordi de ikke homogeniserer mælken. Det gør Arla til gengæld. Deres økomælk hedder Harmonie. For mig er en mælk imidlertid mere harmonisk, hvis den ikke er homogeniseret – så er fedtmolekylerne nemlig intakte og ikke smadrede, sådan som de bliver det af en omgang homogeniseret. Din tarm er gladest, når mælken ikke er homogeniseret. Til gengæld holder mælken sig kortere og skal omrystes før brug. Arla siger, at det gider forbrugerne ikke (der var ikke nok salg i den uhomogeniserede økomælk). Gider du?

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top